A tori es magyar kozep erettsegi mennyire nehez, es mennyi tanulast igenyel egy 80% os szint?
Csináld meg az érettségi feladatsorok első részét kb 2013-tól. A titka az, hogy az idődetnagyon be kell osztanod ennél a résznél, tehát ha valamit nem tudsz akkor menni kell a kövi feladatra. Esetleg ha van időd akkor a végén még tudsz egy-két szót beírkálni a kimaradt helyekre.. ezzel a résszel tényleg foglalkozz, mert valós helyzetben akár elkezdhedsz pánikolni, hogy “a második feladatnál vagyok, de már csak 1óra 10 percem van hátra, s még kis fogalmazást is kell írnom...
A mű elemzésnek szabályai vannak, elég ha többször átolvasod, memorizálod azt, és megírsz két-két novella- és verelemzést.
Én a magyar érettségiről beszéltem.
Érettségi pedig meglesz tartva, ha máshogy nem, akkor eltolva a nyári hónapokra.
A magyar nem vészes egyáltalán, én 87%-ot írtam úgy, hogy a tanárunk semmit nem tanított, utsó évben nyelvtanunk nem is volt szinte. A szóbeli tételekhez kijegyzeteltem a könyvet abban az egy hónapban, írásbelire nem is készültem külön.
Ha tudsz szöveget értelmezni és magolni, már összehoztál egy 4-est.
A töri már gondolkodósabb, de ott is sokat számít, ha tudod a dátumokat, mi miért történt. Józan paraszti ész kell hozzá nagyrészt. Nekem nagyon jó tanárom volt (a magyarral ellentétben), az órai jegyzetekből készültem fel 95%-ra, magolnom nem is kellett. Persze ez szerencsés volt, de szerintem csak magolással, alapvető összefüggésekkel, ismeretekkel (pl miért tört ki ‘56 meg hogyan hatott a gazdaságra Trianon, ilyesmik) az is összehozható simán min. 60-70%-ra.
Nem kell félni. Tudom, hogy sokan imádnak fosatni, de ne higgy nekik, nem atomfizikusi szintű az érettségi és nem is élet-halál kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!