Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri manapság jogot tanulni?

Megéri manapság jogot tanulni?

Figyelt kérdés

A jog közel áll hozzám, de van még 2 évem érettségiig eldönteni.

Alapvetően a célom, hogy sok pénzt keressek, viszont nincs jogász ismerősöm, akitől érdeklődhetnék a dolgokról.

Bármilyen kritikát, mondandód szívesen várok ezzel kapcsolatban, esetleg más pályákat is, amikkel jól lehetne keresni.

2022. ápr. 18. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Én tanultam jogot. Hozzám is közel állt. Azonban voltak dolgok amiket nem tudtam elengedni vagy nem felfigyelni rá. Szép szakma , biztosan jól lehet vele keresni , ha nagyon elhivatott vagy akkor szerintem jó ötlet. Sajnos én már egy idő után nem így láttam . Nem érzem azt , hogy a mai világban ezzel sok pénzt tudtam volna keresni. 5 évig tanulsz az egyetemen , szerintem ekkor még nem keresel túl sokat , illetve ahogy láttam a legtöbben szakvizsgával keresnek embert. 5 év után 3 év múlva tehetsz szakvizsgát ez 8- 9 év összesen. Én sokaltam nagyon ezt az időt , úgy láttam , hogy szakvizsgával relatív jól lehet keresni, bár 9 év tanulás után 300-400k annyira nem erős. Szerintem ne csak a pénzt nézd , az is fontos , hogy mit kell csinálni a pénzért , ott a profession, vannak jogi állások . Leírják milyen feladatok vannak az egyes munkákhoz. Én megmondom neked öszintén , semmi kedvem nem lenne 5 év keserves tanulás és szivatás után botrányosan keresni , de ez az én véleményem.
2022. ápr. 18. 17:16
 2/4 anonim válasza:
45%
A jó kereset elég erős túlzás. Esetleg ha ügyvéd leszel, saját irodával.
2022. ápr. 19. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Ismered a mondást: ha becsukott szemmel eldobok egy követ, biztosan jogászra vagy közgazdászra esik.

Csak akkor legyél jogász, ha mindenképpen az akarsz lenni, ellenkező esetben - ha pl. nincs jobb ötleted - szenvedni fogsz mint az atom. (Én szóltam).

2022. ápr. 25. 17:03
 4/4 anonim ***** válasza:
32%
A mondáson nevettem , mert van benne realitásxd de közgazdászból több kell mint jogászból . Ha nem hiszel nekem nézd meg valamelyik álláskeresőn , hogy hány közgazdászt és hány jogászt keresnek . Úgy 100x több közgazdászt. Bármit mondhatnak a közgazdászokra, de az legalább mobilis a joggal ellentétben .
2022. ápr. 25. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!