Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakmailag komolyan vehető az...

Szakmailag komolyan vehető az az egyetemista, aki csúszik a képzésben?

Figyelt kérdés
Három félévvel később fogok végezni, de szeretnék még továbbtanulni mesterszakon és kihasználni a lehetőségeket, mint pl. szakkollégium, ösztöndíjak, TDK és hasonlók. Gyakornoki helyet is keresnék. Az eddigi jegyeim jók, nem tanulmányi okokból csúsztam ennyit. Viszont attól félek, hogy ez nagy negatívum lehet a későbbiekben, hogy ennyi idő alatt tudtam csak elvégezni az alapképzést és esetleg nem vesznek komolyan, nem támogatnak, nem hisznek bennem stb. Ugye mindenkinek az az első gondolata, hogy biztos lusta, biztos csak elbulizta az egyetemet, biztos nem megy neki stb., tehát sokan egyből negatívan ítélnek meg emiatt. Most azt is tapasztalom, hogy pár oktató elég lenézően viselkedik a túlfutó hallgatókkal, velem is és nem tudom, hogy így mire számítsak a későbbiekben.
2022. ápr. 5. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
soha egy munkaltato se fog rajonni hogy csusztal ha nem mondod el nekik (miert mondanad?). a diplomadon se lesz rajta hogy mennyi ideig tartott neked, hanem a kepzes hossza papiron. ugyhogy nyugi, soha semmilyen hatranyod nem fog szarmazni belole
2022. ápr. 5. 10:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Legfeleljebb az életkorodból tud következtetni, de 1-2 év nem olyan drasztikus.
2022. ápr. 5. 11:25
 3/8 anonim ***** válasza:
2 meg abbol se, evvesztesseg, nyelvi elokeszito, maris ott van az a 2 ev
2022. ápr. 5. 11:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem csak a munkavállalásra gondoltam, hanem egyetemen belül pl. tudományos tevékenységre, ösztöndíjakra is, ahol szükség van az oktatók támogatására is. Egy kisebb szakon vagyok, ahol mindenki ismer mindenkit és legszívesebben maradnék is itt csak nem biztos, hogy ezt ők is díjaznák.
2022. ápr. 5. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:
osztondijat nem pofara osztjak hanem tanulmanyi eredmenyre. ha a csuszas bukasok miatt van, akkor termeszetesen az meg fog jelenni a tanulmanyi eredmenyben
2022. ápr. 5. 11:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem a tanulmányi ösztöndíjra gondolok, hanem pl. kutatásra vagy külföldi tanulmányokra, amihez oktató ajánlások is kellenek.
2022. ápr. 5. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
kutatasrol nem tudok nyulatkozni, de szerintem nekem egy tanaromat se interjuvoltak meg mikor erasmusra jelentkeztem. csak a tanulmanyi eredmenyeimet neztek (talan meglevo nyelvvizsgakat is) meg egy interju volt (velem) angolul, hogy felmerjek, mennyire beszelem
2022. ápr. 5. 12:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Erasmusra lehet pont nem kell, de sok helyre kérnek oktatói ajánlásokat.
2022. ápr. 5. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!