Egyetemisták, ti hogy tanuljátok a matekot?
Nagy tömegű matekot kell megtanulnom az egyetemen, és kicsit küszködős a memorizálás. Ráadásul főleg e-könyvekből tanulok, mivel egyrészt a papírkönyvek drágák, másrészt meg sokat utazom és nem tudok több tonnányi könyvet magammal cipelni.
Eddig PDF-eket húzgáltam alá iPaden, meg írtam egy-egy kommentárt a margóra, de ez egyrészt nehézkes, másrészt meg nehéz visszakeresni. Most elkezdtem azt, hogy ePub formátumú könyvekből jóval kevesebbet emelek ki, a képleteket viszont kimásolgatom egy szövegszerkesztőbe.
Nektek mi a módszeretek?
Tantárgytól függ, hogy miből tanulok. Van, ahova elég az órán vett anyagrész, volt, ahova be kellett vágni a teljes jegyzet összes bizonyítását és jó példákat is raktak bele gyakorolni.
DE! Matekot soha nem olvasgatással tanulunk, mert nem vagyunk hülyék. Én legalábbis nem. Ez nem regény, hogy olvasgassam, hanem matek. Próbálom rövid úton megérteni és amint lehetséges, magamtól próbálom begyakorolni. Elolvasom egyszer, kiírom esetleg az axiómákat, szabályokat, "mert csak" dolgokat és saját kútfőből próbálom levezetni a bizonyításokat, megoldani a feladatokat. Aztán majd utólag megnézem, mit rontottam el. És újra.
Több lépésben.
1. Meg kell érteni a jegyzetből/tankönyvből vagy előadásokból az anyagot, a bizonyításokkal együtt.
2. Az egészet újra átolvasom, hogy a megértett anyag meg is maradjon.
3. Feladatokat oldok meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!