Egyetemisták mennyi ösztöndíjat/ szociális támogatás kaptok és melyik egyetemen?
Nálunk a maximális tanulmányi ösztöndíj 40-50k körül van. Ehhez olyan 6.5-7.5 körüli kki kell. Én ebből kolisként még tudnék élni szűkösen. Mondjuk akkor ha csak ennyi bevételem lenne kapnék szociális ösztöndíjat is. A szociális ösztöndíjról nem tudok semmit.
Nekem amúgy csak kb 15k az ösztöndíjam, de dolgozom mellette. Szerintem nem éri meg alibi krediteket felvenni az ösztöndíj érdekében, de nem mindenkinek ugyanaz a célja.
Én ebben a szemeszterben 12300 Ft-ot kapok jó átlagra. Szociális ösztöndíjat nem kapok . Otthon lakok, a szüleim támogatnak. Egyetem mellett nincs időm dolgozni.
Orvostanhallgató
Én 5,23-as KKI-re kapok 22 800 Ft-ot. Persze ez ugye függ attól is, hogy hányadik vagyok a KKI rangsorban. De szerintem is nehéz megélni csak ösztöndíjból. Ahhoz több ösztöndíj is kell, el kell nyerni különlegesebbeket is.
De semmi sem lehetetlen. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!