Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak az én környezetemben...

Csak az én környezetemben lettek azok az emberek sikeresek, akiket hülyegyereknek könyveltek el az iskolában?

Figyelt kérdés

Osztálytalálkozó kapcsán merült fel bennem. 30 évesek vagyunk.

Meglepő módon azok az emberek keresik szarrá magukat, dolgoznak vezetőként, akiket az oktatási rendszer, a "hülye" kategoriába sorolt, a tanárok "rossz gyereknek" neveztek

Jó képességű emberekre gondolok, csak olyanokra akik pl: be sem járt órákra, nem tanult tovább, folyamatosan volt körülötte valami balhé, nem volt képes az iskola szabályait betartani, vagy az osztály utálta.

Én már arra gondoltam, hogy van abban valami, hogy az oktatás nem gondolkodni tanítja meg az embert, hanem épp ellenkezőleg.

Más meg végigtanulja az éveket, lediplomázik és nem megy vele semmire.

2022. ápr. 3. 00:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Volt pár ilyen "meg nem értett zseni" nálunk is, viszont olyat nem láttam, hogy akit a tanárok is okosnak és szorgalmasnak tartottak anno, az ne vitte volna sokra a felnőtt életben is.

Az osztályelsőinkből magasan képzett szakemberek lettek, mindegyik csomó elismerést szerzett azóta a szakmájában, ki díjak, ki magas fizetés formájában... Én legalábbis nem pénzben mérem kizárólag az intellektuális teljesítményt, hanem presztízsben és tekintélyben is (sőt, főleg abban, jól keresni egy prosti is tud ahhoz nem kell ész). Alapvetően a magas intelligenciájú gyerekek nagy eséllyel jobb alkalmazkodók. Tudják, hogy mit mondjanak, mit várnak tőlük, rájönnek arra, hogy hogyan tudnak boldogulni az öntőformában is (anélkül, hogy eggyé válnának vele). Nagyobb arányban vannak az ismeretségi körömben olyan emberek, akik kiskamaszként is rendelkeztek olyan intellektussal, hogy bár nem értettek egyet dolgokkal, tudták, hogy fölösleges dacolni és belemenni a balhékba, be tudták látni a praktikus okát annak, hogy alkalmazkodnak ideiglenesen.

2022. ápr. 3. 00:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Nemrég volt a 25 éves érettségi találkozónk. Az osztályban tízen voltunk fiúk. Három balhés srác volt köztük. Az egyikük drogos lett a másik alkoholista és a harmadiknak van egy kisebb vállalkozása az építőiparban (szerintem ő jól keres). Két kitűnő tanuló fiú volt nálunk. Az egyikből orvos a másikból meg közgazdász lett. A fizetésükre nem látok rá de az autójuk alapján nem megy nekik rosszul.

Az iskolai jól tanulás nem garancia a későbbi magas fizetésre. Az iskolai nem tanulás/lógás sem garancia a későbbi magas fizetésre. Biztosan mindkét oldalra tudnak példát mondani az emberek.

2022. ápr. 3. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!