Középiskolásként mit tehetek a környezetemért?
Belefáradtam abba, hogy csak cikkeket olvasok a Föld pusztulásáról, tenni is szeretnék valamit! Akármit!
Kezdve a vászonszatyorral, fém szívószállal stb...
Miket tudnék még helyettesíteni?
És pl. DMben, vagy Rossmannban vannak környezetbarát sminktermékek? (esetleg márkák ha tudtok)
Minden tipp és tanács jól jön!
16L
Tanulj tovább energetikai mérnöknek, és foglalkozz megújuló energiaforrásokkal. Esetleg végezz rá egy környezetmérnökit is. Hosszú távon ezzel mész a legtöbbre, és így a munkád egyben a hivatásod is lehet, és egyben karrier is. Csak ne légy elvakult zöld, aki csak az érem ezen oldalát látja.
Első, az elektromos autó is csak 60.000 km után környezetbarát (jelenleg), annyi, hogy nem ott helyben szennyezi a környezetet, ahol gurúl, hanem ott, ahol legyártják. Persze én is támogatom, az irány jó, csak vegyük figyelembe ezt is.
Gyűltsd szelektíven a szemetet, palackos vizet ne vegyél, és amúgy is minimalizáld a műanyagvásárlást. Én pl ezért nem rendelek kaját házhoz, mert elegem van a rengeteg műanyag dobozból. A különböző környezetbarát termékekről tájékozódhatsz az interneten, pl: [link] , de több is van..
Ha még többet akarsz tenni, és igyekeznél felnyitni a kortársaid szemét, csatlakozhatsz valamilyen környezetvédelmi szervezethez, pl:
[link] Ha nem is csatlakozol, ott tájékozódhatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!