Mit tehetnék a környezetemért?
Az újévi fogadalmam az volt, hogy többet teszek a bogygóért. De az általánosságokon (mint hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet, és nem pazarlok, nem használok fölöslegesen autót) kívül nem tudok más módot, amivel segíthetnék. A helyzetet bonyolítja, hogy nincs sok pénzem. Jelenleg tömegközlekedést használok, gyűjtök egy biciklire, hogy azzal járhassak a munkahelyemre, de ezen kívül nem tudom, mit tehetnék még.
Felnőtt vagyok, viszont nincs saját háztartásom, társbérletben élek egy lánnyal, így csak olyan dolgok jöhetnek szóba, amikkel nem korlátozom az ő életét.
-fürdés helyett gyors zuhany
-agyoncsomagolt termékeket lehetőség szerint mellőzni
-amit tudsz és nem jelent gondot, azt helyi termelőtől vedd, hogy ne kelljen sok-sok kilométert utaznia ugyanannak az árunak, amit a közelben is megkapsz ugyanolyan jó minőségben (és kedvezőbb áron, mert nincs rajta a szállítás ára)
-szezonális zöldségek, gyümölcsök vásárlása
-utcán összeszedni a szemetet
-másokat is ösztönözni a környezettudatos életmódra, de nem erőltetni, mert ez mindenkinek a saját döntése
-vegyszeres tisztítószerek helyett (amelyiket tudod helyettesíteni) természetes tisztítók
-étel helyben fogyasztása elvitel helyett (mert a csomagolás a kukába menne, így meg nincs szemét)
-palackos víz helyett csapvíz fogyasztása (vízszűrővel, vagy ahogy szeretnéd)
-használt ruhák vásárlása újak helyett (persze nem mindenre értem)
-újrahasznosított termékek keresése (mert hiába gyűjtöd szelektíven a hulladékot, ha utána nem kerül vissza a körforgásba, amit belőle készítenek)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha lesz még ötletem, írok. :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ke..
Itt találsz hasznos ötleteket (nem a felelősség elkenésére gondoltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!