Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A zenetanárok is tanulnak...

A zenetanárok is tanulnak pszichológiát az egyetemen?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a tanárok tanulnak pszichológiát, de ebbe beletartoznak a zenetanárok is?

2022. ápr. 2. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
A zenetanárok is tanárok. De ne gondold, hogy az a mennyiségű pszichológia, amit a tanárképzésben tanítanak, bármit is számít.
2022. ápr. 2. 19:45
 2/7 asdparade ***** válasza:
100%
Igen. Minden tanárszakos ugyanazokat a kiegészítő tárgyakat tanulja nagyjából. De ahogy az 1es írta, ebből nincs sok de legalább nem is hasznos. :D
2022. ápr. 2. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Pontosan, ahogy előttem írták.

Kb minden évfolyamon van a tanárképző szervezésében valami pedagógiai/pszichológiai tárgy. Pl zenepszichológia is van, vagy személyiségfejlődés tantárgy, de van pl zenepedagógia is, amiben az alternatív zenepedagógiai irányzatok pszichológiai háttere, alkalmazásának módja, sikere is szóba kerül.

2022. ápr. 3. 07:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 3. 22:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Bár már meg lett válaszolva, de én is csak megerősíteni tudom zenetanár szakosként, hogy vannak pszichológiai tárgyak! :)
2022. ápr. 4. 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:
25%

Igen. 6 év mellett párhuzamosan pszichológia/pedagógai 6 évet.

1# szívesen odaadom azt a feltornyosult könyvmennyiséget, amit meg kellett tanulnom a 6 év során.

Mivel nem pszichológia szakra jártunk, hanem zeneakadémiára, ezért talán elnézhető, hogy nincs pszichológus végzettségem is.

Ennek fejében én is elvárhatom, hogy egy óvónő, aki éneket és zenét tanít a gyerekeknek, bármikor el tudjon játszani egy közepesen nehéz versenyművet zenekarral vmilyen hangszeren. Mert ugye hát zenét is tanít, nem? Legalábbis ha ő elcseszi, a gyerek egész életében hamisan fog énekelni.

2022. ápr. 22. 09:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. máj. 3. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!