Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék dönteni?

Hogyan tudnék dönteni?

Figyelt kérdés

Jelenleg logisztikai szakra járok. Most vagyok 9. Osztályos és nekem tetszik ez a szakma, de mostanában érdekelni kezdett a pszichológus szak. Egyik felem átmenne arra a szakra, de a másik maradna a logisztikánál.

Mind a kettő szak tetszik nekem + a mostani sulimban már kialakítottam a kapcsolataimat.

Ti hogy döntenétek? Maradnátok logisztikán, ahol már félévet eltöltöttetek és kialakítottatok kapcsolatokat, vagy átmennél pszihológiai szakra?

2022. febr. 27. 23:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, ezt az évet végig csinálom, és ha átmennék, akkor ott kezdenék 9.-esként.
2022. febr. 27. 23:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
maradj itt utana meg lehetsz agyturkasz és jelentkezel egyetem PPK szakjara. Amúgy fél év mulva mar mas szakma fog tetszeni. Maradj a se**eden!
2022. febr. 28. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem gazdagok a szüleid és nem érsz rá tanulni 10 évet még érettségi után, akkor nem leszel pszichológus.
2022. febr. 28. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értem, hogy milyen pszichológia szakra gondolsz 9.-esként. Vagyis azt hiszem, értem (gondolom ilyen szakirányszerűség lehet), de ugye tudod, hogy abban az osztályban nem leszel pszichológus? Csak az lehet pszichológus, aki pszichológia mesterképzést végzett az egyetemen. Sőt, egyetemi felvételi során sem származna semmi előnyöd abból, ha pl. érettségiznél pszichológiából, ugyanis jelenleg nem fogadják el pszichológia szakon felvételi tárgynak.

A hármas válaszolónak pedig igazat kell adnom abban, hogy azért hosszadalmas folyamat a pszichológussá válás. 5 év egyetem a minimum, de utána erősen ajánlott további, gyakran több éves képzéseket elvégezni, ha szeretnél normálisabb állást valahol. Ezek túlnyomó többsége pedig már pénzbe kerül, nem is kevésbe, ráadásul munka mellett kell csinálni őket, úgyhogy nem egy egyszerű történet. Ha ez a célod, akkor nem szeretnélek lebeszélni róla, de érdemes alaposan utánanézni és jól átgondolni. Ebben az esetben pedig az az egy dolog számít, hogy jó érettségit írj a kötelező és választott tantárgyaidból, és felvegyenek valamelyik egyetem pszichológia szakára.

2022. febr. 28. 14:36
 5/6 anonim válasza:
100%
Én is logisztikát tanulok. Informatikával kezdtem de az első nap után váltottam mert egyáltalán nem jött be. De ha ott maradtam volna és most jönne az ötlet hogy menjek-e logisztikára akkor biztos hogy nem. Egy évet kidobok kb a kukába. Kösz, kihagyom.
2022. márc. 4. 23:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Maradj logisztikán, aztán majd ha elvégzed a sulit döntesz, hogy hogyan tovább. Írták előttem is, hogy pszichológia szakból középiskolán nem mész semmire, ha akarsz, akkor tanulhatsz egyetemen is majd, mert ugyanis az lesz majd az igazi.

Bár megjegyzem, nagyon nehéz bekerülni pszicho szakra (hát még elvégezni), de nem lesz abból semmi előnyöd, ha már középsuliban elkezdesz tanulni ebbe az irányba (nyilván relatív ez, mert minden hasznos, amit megtanulsz, de "kézzelfogható" előnyöd nem lesz ebből).

2022. márc. 5. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!