Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyek azok a munkák, munkahel...

Melyek azok a munkák, munkahelyek ahol nagyon értékelik a munkámat és nem vagyok pótolható?

Figyelt kérdés

Elvileg mindenki pótolható, de szerintem azért munkától függ. Egy orvos vagy tanár szerintem sokkal kevésbé pótolható mint egy pénztáros például. Ezzel nem akarok senkit megsérteni, a pénztárosok is dolgoznak és fárasztó munka az övék, nagyon kell koncentrálni is, van benne felelősség, de arra utaltam, hogy pénztárosnak sokszor már diákmunkások is mehetnek és könnyebb betanulják az emberek, ezzel szemben az orvosokat és tanárokat gondolom tárt karokkal fogadják és nagyon hamar elhelyezkednek. Meg többnyire értékelik is őket. Nem mindenki, de sokan.

Nem ismerek minden foglalkozást és nincs sok tapasztalatom, de az lenne a kérdésem, hogy milyen munka az, amit ha végzek, akkor értékelnék amit csinálok és mi az a munkahely, ahol nem vagyok könnyen pótolható?

Nekem már van egy diplomám, de többek között azért is gondolkodtam el azon, hogy tanuljak még valamit, mert jól esne ha azt érezném, hogy tényleg értékelnek és ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy fizetést kapok, illetve nagyon jó lenne ha nem azt érezném, hogy bármikor találnak mást a helyemre és amúgy is könnyű beletanulni abba, amit én csinálok.

Lehetőleg nem szakmák érdekelnének, nem olyan mint villanyszerelő, pék, asztalos és ilyenek hanem valami elméletibb jellegű. Valami olyan, amit akár egyetemen is lehet tanulni vagy ha nem egyetemen, akkor sem kétkezi munka, mert az nem nekem való.

2022. márc. 30. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak elvileg pótolható, hanem a gyakorlatban is. Pótolhatatlan veszteség csak a nekrológokban szerepel udvariasságból.
2022. márc. 30. 20:23
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Atomfizikusból például aránylag kevés van.
2022. márc. 30. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Gyermekérsebész. Nincsenek sokan.
2022. márc. 30. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincsen pótolhatatlan ember, szakember. Ha egyébként tényleg nem pótolható, akkor utólag azt mondják, hogy nincs is szükség az ott végzett tevékenységre, munkakörre, részlegre.
2022. márc. 30. 20:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Akkor úgy fogalmazok, hogy nehezen pótolható. Egy olyan munkahely, ahonnan ha kilépek, akkor nem kapnak azonnal harminc jelentkezőt a helyemre.

Valahogy úgy értettem ahogy a harmadik válaszoló is.

2022. márc. 30. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Minél specifikusabb a tudásod, annál nehezebben pótolható. Ilyen szempontból az a nyerő, minél magasabb szinten végzel valamit illetve minél inkább interdiszciplináris (határ) terület.

Minél több idő kell valamit elsajátítani, annál kevesebben fognak hozzá érteni és minél különlegesebb az adott kombó, annál kevesebben tanulják azt.

Például egy expert szintű szakember ritkább, mint egy junior, nyilván, mert hosszabb idő és több munka eljutni oda.

És egy jogász is gyakoribb, mint egy olyan jogász, aki tanult mellé közgazdaságtant, ezért kicsit komplexebb tudással rendelkezik azokban a kérdésekben, amik mindkét területet érintik

2022. márc. 30. 22:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A hatos jól leírta a lényeget.

Annyit fűznék hozzá , hogy az se hátrány ha ritka specifikus tudásra kereslet is van.

Alsó bivalybasznád kulturális fejlődése a középkorban nem ilyen.

2022. márc. 31. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!