Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem érdekel az egyetem, és...

Nem érdekel az egyetem, és úgy érzem hogy nagyon nem jó az egész, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A BME egy mérnöki szakjára járok, és csak nem látom értelmét, hogy tanuljak, az elmúlt félévet is minimális tanulással hoztam le valahogy. Már csak 1 évem lenne hátra, de egyszerűen csak hidegen hagy az egész, hogy teljesítsek, utánajárjak annak amit nem értek, úgy érzem sosem fogok igazán érteni ahhoz amit tanulok, szóval nem is próbálkozom... Pedig alapvetően érdekelne a téma, az első 1-2 évben tök motivált is voltam, aztán valahogy átment az egész egy ilyen hatalmas apátiába. Mellette dolgozgatok igazából a szakomhoz kapcsolódóan, de kicsit a peremterületén, azzal egyébként semmi bajom nincs. Van kissé más területen egész komoly hobbim, amibe elég sok energiát fektetek, és érdekel, motivált vagyok, és egyre inkább abban gondolkodom, hogy valahogy azt a vonalat kéne tovább vinni...

Mindenképp be szeretném fejezni az egyetemet, de nem tudom, ezen hogyan léphetnék túl, és egyre inkább azt sem, hogy nekem való-e a szakma.

Elég elítélő véleménnyel vagyok a magyar felsőoktatási rendszerről, szóval nem akarok szakot váltani, mert csöbörből vödörbe megoldásnak érezném, de nyilvánvalóan nem csak az oktatás hibája, hogy fennáll ez az állapot, sokkal inkább személyes motivációs és egyéb problémák miatt van ez.

Ha valakinek van akármilyen tippje hogy mit csináljak, vagy meglátása azt örömmel fogadom.

2022. márc. 16. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Lediplomázol, utána a hobbidat fejlesztheted tovább esetleg munka is lehet belöle.
2022. márc. 16. 17:12
 2/5 anonim válasza:
12%
Igaza van az egyesnek
2022. márc. 16. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Egy műszaki diplomával egy rakat állásra való jelentkezésnél előnnyel indulhatsz a jelentkezők között még ha nem is szakmai állásról van szó akkor is. Szoval én biztos befejezném.
2022. márc. 16. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
45%
Passzív félévet és pár hónapos munkavállalást tudok javasolni egy gyárban, váltott műszakban, lehetőleg szalag vagy valami monoton munkakörben. Pár hónap is egyből megjön majd a kedved a tanuláshoz.
2022. márc. 16. 23:25
 5/5 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem fejezed be, mehetsz sz@rt lapátolni az érettségiddel. Amúgy az ilyenek nélkül sosem hiszem el, hogy tényleg az egyetem végén jársz, mert akkor fél lábon is kihordanád ezt a kis időt, sokak inkább egy egyetemet nem látott troll vagy, aki önigazolást keres arra az állatságra, hogy a BME-s mérnöki diploma haszontalan.
2022. márc. 20. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!