Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Trollkodás egy történelem...

Trollkodás egy történelem dogában?

Figyelt kérdés

Történelem. Reformkor. A diák dolgozata hibátlan. Teljesen jól leír mindent tökéletesen. Viszont tudatosan trollkodik. Pl

Kossuth Lali, Deák Frici, Batthyány Luyi, Széchenyi Steve, Petőfi Sanya, Wesselényi Miki, Klapka Gyurka

2022. márc. 15. 09:29
1 2
 1/19 anonim válasza:
100%
Ha te vagy a tanár, ráirsz egy 1-est, nyugi kövi dogaba nem fog trollkodni
2022. márc. 15. 09:38
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ilyen nevü személyek nem léteztek - a becenevek nem használatosak hivatalos helyen - ezért a dolgozat értékelhetetlen, azaz 1-es jár az ilyenre.
2022. márc. 15. 09:58
 3/19 anonim válasza:
100%

Én régen biosz órán beírtam olyan szavakat, a kukac, a tetű stb...

Természetesen karó lett.

2022. márc. 15. 10:00
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha tanár vagy, 1-est adj mindenképp!
2022. márc. 15. 10:43
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez ebben a formában karó.
2022. márc. 15. 12:19
 6/19 anonim ***** válasza:
69%

Ezt én másképp látom. A dolgozat célja a diák tudását értékelni, nem a viselkedését. A tudása láthatóan megvan, ha mindent hiánytalanul leírt, akkor az 5-ös. A viselkedése egy teljesen más dolog, amit nem szabad összemosni a felkészültségével.

Erre egyest adni személyeskedés lenne, és igazságtalan. A tudására kapja meg az ötöst, a stílusára pedig a szaktanári figyelmeztetést (vagy ha először fordul elő, akkor simán el is lehet beszélgetni vele). Kamasz gyerekről van szó, aki még egyszerűen éretlen, és feszegeti a határait.

2022. márc. 15. 12:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
6-os nincs igazad! Ez nem személyeskedés. Kossuth nem Lali volt, hanem Lajos. A Kossuth Lali maximum a szomszédom, aki nem szerepelt a reformkorban. Ha az érettségijében ilyet ír (simán van ilyen sajnos) akkor is 5-ös? És irány az egyetem? A problémát a gyökerénél kell kezelni, egy egyes után nem ír ilyet, ne félj.
2022. márc. 15. 19:02
 8/19 anonim ***** válasza:
85%

Az a benyomásom, hogy nem ment át igazán a mondandóm lényege. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem elfogadható "Kussuth Lalinak" nevezni Kossuth Lajost, és ha valaki ilyen stílusban ír, annak legyen meg a következménye. Ettől függetlenül egy dolgozatnál az egyes mint értékelés azt jelenti, hogy az illető **tudása** elégtelen. Ebben az esetben a tudása megfelelő, a probléma máshol van. Ha elmegyek szigorlatozni analízisből, és jó megoldásokat adok le, de az úton hazafelé letojom a stop táblát és balesetet okozok, akkor sem a vizsgámat fogják lehúzni. A tudásomra megkapom a jó jegyet, a viselkedésemért meg bevonják a jogosítványomat. Ez is ilyen. Nem lehet összemosni két dolgot, amiknek semmi közük egymáshoz.

Abban igazat adok, hogy nagyon primitív dolog ilyen stílusban írkálni, és egyáltalán nem olyan vicces, mint ahogy a gyerek hiszi magáról. Jó esetben kinövi. Sokunknak voltak azért olyan dolgai, amikre kínos visszagondolni.

2022. márc. 15. 19:41
 9/19 anonim ***** válasza:
48%
De az 1-esből tanul, mert rontja az átlagát. Máshogy nem lehet megbüntetni egy gyereket, hiába írsz be neki, leszarja. Egyébként igazad van.
2022. márc. 15. 20:53
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ebben igazad van. Bár ez is lehet gyerek- és szituációfüggő. Nekem is volt olyan 14 éves korom körül egy flegma korszakom, amikor nagyon viccesnek és lazának éreztem magam, és valami hasonló produkciót adtam elő fizikából. A tanárnő nem húzta le a jegyemet, de leült velem beszélgetni négyszemközt (nem üvöltött, nyugodt maradt, szerintem nagyon intelligensen kezelte a dolgot). Észrevettem magam, és sose csináltam ilyet többet (ebben az is benne volt, hogy nagyon szerettem a fizikát is, meg a tanárt is). Nyilván olyan eset is van, amikor nem mennének semmire a szép szóval.
2022. márc. 15. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!