Hogyan tanuljak könnyebben?
Sziasztok! Kéne egy kis segítség... 9.-es vagyok, sose tanultam rosszul, általánosban 4-es,5-ös tanuló voltam. Most félévkor lett 2db 3asom,de nem stresszelek majd rajta, helyre hozom. Viszont nem nagyon megy a tanulás... A tantárgyak közül leginkább a töri. Egyszerűen nem tudom már milyen módszert próbáljak ki, hogy megtudjam tanulni. Tudom, hogy kellesz érettségihez és hogy fontos ezért is aggódom annyira. Ha rászánok időt (ami kb 1,5óra / fél oldal, amit így is sokallok mert ettől jóval többet kell tanulnom) akkor is nehéz. Először mindig leírom egy füzetbe, ami fontos majd azt bemagolom. Megjegyzem a következő napig de aztán már egyáltalán nem emlékszek rá, sőt van hogy már másnap se nagyon tudom. Megérteni sokszor végképp nem tudom, tényleg magolom. Viszont teljesen rástresszelek emiatt, és sokszor nem tudok rászánni annyi időt amennyi kéne ahhoz, hogy megtanuljam, hiszen csak pár órám van suli után és más tantárgyra is kell az idő. Valakinek van valami olyan megoldása ami bevált? Akármit kipróbálok😩💗
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!!!
A magolás a lehető legrosszabb módszer amit használni tudsz, főleg ha ekkora időre előre tanulsz mint az érettségi. Amit most bemagolsz azt nem hogy 3 év múlva, de 2 honap múlva sem fogod tudni.
Én a megertest ajánlanám, feküdj rá hogy megértsd amit tanulsz. Vannak rá tök jó videók, neten biztosan megtalálod. Az évszámokat kell magolni majd, egyszer doga előtt meg egyszer majd érettségi előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!