Egyenesen arányosan nő a tanulással a kapott osztályzat?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy például 2 órát kell tanulni a kettesért, és plussz 1 órát (azaz összesen három órát) a hármasért. Akkor vajon a négyesért négy órát kell tanulni, az ötösért pedig ötöt? Ez egyenesen arányosan működik? Itt olyanokra gondolok, főleg főiskola és egyetem, ahol egy könyvet kell megtanulni. Persze, ezt az egészet átlagosan értem, kiszűrve, mondjuk a balszerencse és a puska lehetőségét.
2008. dec. 16. 22:38
1/5 anonim válasza:
Ez teljesen egyen fuggo. Valakinek 1 ora eleg arra, amihez masnak 3 orara van szuksege. Valaki jobb kepessegu, vag az agya, valakinek viszont nagy nagy szorgalomra van szuksege, hogy megtanuljon valamit. Attol is fugg, hogy mennyire erdekel a dolog, az anyag. De pl. valaki 3 diplomat megtud szerezni 2 nyelvvizsgaval, valaki pedig 1 diplomat szerez meg vert izzadva. Ugyhogy attol fugg, kinek milyenek a kepessegei, es milyen szorgalmas az illeto!
2008. dec. 16. 23:32
2/5 A kérdező kommentje:
Ezzel én is egyetértek! De ha csak egy embert nézünk, és nem hasonlítjuk össze a többivel, akkor mi a válasz a kérdésemre? Egyenesen arányosan nő a tanulásra fordított idő a kapott osztályzattal?
2008. dec. 16. 23:47
3/5 anonim válasza:
Nem, mert nem tudják az egész anyagot visszakérni a vizsgán. Például lehet, hogy én csak x órát tanultam egy vizsgára, a haverom meg háromszor annyit. Mégis olyan kérdéseket kapunk amit mindketten tudunk. Vagy én pont azt a részt tudtam, amit a haver nem.
Ha pedig vissza tudnák kérni az összes tanult anyagot, akkor se lenne egyenes az arány. Ha egy könyv nagy részét tudni kell, akkor is vannak könnyebben, és nehezebben érthető részek. És ez nemcsak embertől, hanem tantárgytól is függ. Persze előfordulhat, hogy egyenes arány jön ki, de nagyon ritka esetben.
2008. dec. 17. 00:35
4/5 anonim válasza:
A felsőbb iskolákon nem arányosan osztályoznak.
50 (vagy 60)% fölött kettes, és 95 vagy 98% fölött ötös.
Tehát a jobb jegyekért sokkal többet kell tanulni.
Másrészt a gyengébb jegyekért azért sem kell sokat tanulni, mert az egyszerűbb tananyagot könnyedén felfogod (lehet, hogy már az órán) - és nem érzed nehéznek.
2008. dec. 17. 01:34
5/5 anonim válasza:
Szerintem a tanulás és az osztályzat egyáltalán nincs arányban. Az is hibás eleve, hogy 2 óra a kettes, 3 óra a hármas. Ha teszem azt sorban tanulsz, és szerencséd van, akkor az első 2 órában megtanultál mindent az ötöshöz. Ha nincs szerencséd, akkor 4 óra alatt sem jutottál el a kettesig. Nem lehet a szerencse tényezőt kiszűrni. Ha meg tudod előre a kérdéseket, akkor mennyiségtől és egyéntől függ, hogy 10 perc, 1 óra, vagy fél nap kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!