Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Járnátok még egyetemre vagy...

Járnátok még egyetemre vagy inkább nem erőltetnétek tovább?

Figyelt kérdés

Most fogok végezni az alapszakomon és ismét felvételiztem, de nem vagyok benne biztos, hogy szeretnék még egyetemre járni. Azt érzem, hogy ez az egész egyetemi közeg egyáltalán nem nekem való. Nem a tanulással van problémám, mert a szakom még mindig érdekel, szívesen készülök a tárgyaimból és összességében nincsen rossz jegyeim sem, viszont a stressztől és az óráktól rosszul vagyok. Sok kis létszámú órám van, amiken gyakori a páros vagy csoportos munka, a prezentáció, a viták stb. és nekem ez nem megy. Szorongva ülöm végig az órákat, nem merek megszólalni, folyamatosan stresszelek, de már többször el is sírtam magam órán vagy volt olyan órám is, ami előtt rendszeresen hánytam reggelente az idegességtől. Ez mindenre kihat, szóval nem tudok rendesen aludni, koncentrálni, folyamatosan kattog valamin az agyam stb., nagyon rossz. Ha felteszem magamnak a kérdést, hogy szeretném-e még folytatni ezt, akkor egyértelműen nem a válaszom. Ezt a három évet legyűrtem így, de nem volt könnyű és egyértelműen rossz hatással volt az egészségemre is.

Viszont az egyetemen kívül sem látok jobb lehetőséget. Gondolkoztam más egyetemi szakokon is, de más szakon tanulóktól is mindig azt hallom, hogy hasonlóképpen erőltetik az órai aktivitást, projektmunkákat stb. A szakmákkal is így vagyok, amihez lenne pici affinitásom vagy elérhetőnek érzem, az nagyrészt emberekkel való munka és nem tudom elképzelni magam ilyen munkahelyen, szerintem megölném magam egy hónap után. Az alapdiplomámmal önmagában nem sok mindent tudok kezdeni, de az így elérhető munkák is ebbe a kategóriába esnek. Valamint egyáltalán nem nézem le a fizikai munkát stb. végzőket, de az is bennem, hogy ha már egyetemre jártam, nyelvvizsgát szereztem stb., akkor nem is rakodómunkásként szeretném leélni az életemet.

2022. febr. 24. 13:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem azzal van a probléma, aki bánt, hanem akit bántanak, persze.
2022. febr. 26. 14:33
 12/13 anonim ***** válasza:
59%

"A szünettel és a levelezővel is ugyanaz a problémám, hogy akkor mégis mit csinálnék?! Amilyen munkahelyekre elmehetnék dolgozni, szerintem egy hónap után megölném magam. Nem tudom elképzelni, hogy pl. ügyfélszolgálaton, vendéglátásban, kereskedelemben stb. dolgozzak, nagyon nem az én világom, lehet fel sem vennének ilyen pozícióba."

Ha idáig eltartottak miért lenne baj nekik, hogy otthon vagy?

Bármire használhatod az idődet, tanulhatsz, nyelvet tanulhatsz.

pl: nagyobb áruházba elmehetnél árufeltöltőnek, ott megmondják mit csinálj, azt csinálod.

Amúgy amit a 9#hozzászólásban írtál, az a munkahelyeken még rosszabb lesz

Lehet akkor járnál a legjobban, ha valami saját vállalkozást indítanál és te lennél a főnök, de akkor is ki fognak beszélni a hátad mögött (jobb esetben)

2022. febr. 28. 07:41
 13/13 A kérdező kommentje:
Nekem lenne baj, hogy otthon vagyok, még a nyári szüneteket is utálom nemhogy egy év kihagyást.
2022. febr. 28. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!