Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kár erőltetnem a jogsi megszer...

Kár erőltetnem a jogsi megszerzését?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve :(

Kedden lesz a 3. forgalmi vizsgám. Nem sok esélyt érzek a sikerre.. 2 hónap kihagyás után 3x vezettem előtte,(mert nem adott korabbi időpontot az oktató) és nem ment túl jól.Az első nap jól ment, majt a második rosszabbul, a harmadik pedig méginkább..Az elején nagyon elszúrtam, rossz oktatót választottam, elment 60 órám,de csak lehúzott anyagilag, lelkileg egyaránt. Belém ültette a félelmet azzal, hogy egy tanpálya és egy városi vezetés után országútra, turbó körforgalomba vitt. Egész úton ordibált,a nagy sebességet követelte, amikor még az úton tartanom is nehéz volt az autót. Akkor sajnos elromlott bennem valami, amit képtelen vagyok helyrehozni.A mostani okatóm egy fokkal jobb csak,ő kb. tojik mindenre, de nem merek már váltani. 80 órám volt eddig összesen, 700 ezer ft. felé járok.Nagyon stresszes vagyok vezetés közben/előtt, rágörcsölök, hogy ne hibázzak, de így persze borítékolva van. Ördögi kör..

Nagyon szeretném, és nagy szükségem lenne a jogosítványra, de már nem bírom anyagilag, és lelkileg is borzasztó ez az állandó nyomás. Ti mit tennétek a helyemben?

Életem legnagyobb kudarca lenne, ha feladnám :(

2022. febr. 4. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem bármennyit megér a jogsi, annyira szeretek vezetni. Nem lennék meg nélküle. Sokkal könnyebb minden így. Válts oktatót, aki biztosan jó, vegyél pár órát tőle és sikerülni fog. A keddi vizsgát én megpróbálnám a helyedben, hátha olyan vizsgabiztost kapsz és megtáltosodsz véletlenül, ha az sem sikerül, akkor másik oktató.
2022. febr. 4. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
AZ 1-essel értek egyet, jobban le se írhattam volna.
2022. febr. 4. 12:34
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Erre a vizsgára menj el!

Ha nem sikerülne, akkor válts oktatót, menjetek vissza az alapokig, ha kell!

Alapvetően nagyon megéri a jogsi, bár nem mindenkinek.

2022. febr. 4. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
27%

Én azt nem értem, h. nincs egyetlen ismerős, rokon, barát, bárki akivel fognád magad kimennél a határba és tök ingyen mennél pár kört, amiért most százezreket kifizetsz?

Már ha csak adsz neki az egészért 50 ezret már jobban járnál.,..és nem is az Oktogonon kellene elkezdeni vezetni..

2022. febr. 4. 13:02
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
kitartónak kell lenni
2022. febr. 4. 13:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztatást mindenkinek!

Megpróbálom,de félek tőle nagyon.

Ha nem sikerül, tényleg keresek másik oktatót,bár már attól is tartok, hogy nehogy újra bele válasszak. Sajnos senki nem tud normálisat ajánlani :(

4/5 -ös válaszolónak: Sajnos nincs olyan, akivel gyakorolhatnék. Senki sem merné átengedni a volánt jogsi nélkül, én meg nem is szeretnék senki fejére bajt hozni. Nem Budapesten tanulok, de vidéki nagyobb városban. Sajnos azzal, hogy kimegyek a határba vezetgetni,azzal nem lennék előrébb, nekem a forgalomban kellene hibátlanul tudni közlekedni.. Sajnos mindig elrontok valamit. Pl. a kanyarodások ívét, vagy egy index marad kint kicsit tovább,vagy parkolás lóg ki, stb. Nem eget rengető hibák, de vizsgán bukás jár értük :(

2022. febr. 4. 15:17
 7/10 anonim válasza:
94%
Ezeket pont tudnád gyakorolni egy nagyobb parkolóba, vagy akár egy tanyán...parkolást is tudnál gyakorolni, le ütsz 4 kicsi karót, 2 szál madzag és kész a parkoló utánzat ott megtanulnád érezni a kocsit. Utána forgalomban is magabiztosabb lennél rögtön,nem vonná el a figyelmed a jármű kezelése. Valakit érdemes lenne megkérni,hogy segítsen. Kitartás!!
2022. febr. 4. 16:17
 8/10 anonim válasza:
100%
Nagyon sok múlik a vizsgabiztoson, úgyhogy mindenképp próbáld meg! Én pl. nagyon kedves vizsgabiztost fogtam ki, aki ha akart volna, simán megbuktathatott volna, de finom utalásokkal még volt, hogy segített is. Ha pedig nem sikerül, ne görcsölj rá, és azonnal válts oktatót! Nekem kb. 52 óra körül lett meg a jogsim, addig nem is mertem nekifutni a vizsgának, és közben rájöttem, hogy hamarabb is meglehetett volna, ha egy normális és támogató oktatóm van, akit érdekel is, hogy fejlődök-e vagy sem. Ne felejtsd el, hogy te fizetsz (nem is keveset) az oktatódnak, hogy rendesen megtanítson az alapokra, nem vagy alárendelve neki. Ha valamit elrontasz, az nem csak a te kudarcod, egy kicsit az oktatódé is, úgyhogy nem kell lenyelni mindent, olyan mellett tanulj, akinél kapsz is valamit a pénzedért és tudja, hogy hogyan kell bánni veled, hogy a maximumot hozza ki belőled. De magaddal szemben is legyél türelmes, és ne akarj 100%-on teljesíteni, mert az lehetetlen, és nagy igazság az is, hogy vezetni majd úgyis csak a forgalmi vizsga után fogsz megtanulni. ;)
2022. febr. 4. 16:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Melyik varosban tanulsz?

Ha esetleg Győr,akkor tudok egy nagyon szuper oktatot.

2022. febr. 4. 19:29
 10/10 anonim válasza:
100%

Amiket felírtál hiba nem nagy dolgok. Én vizsga előtt szinte minden alkalommal összehoztam egy záróvonal átlépést és egyéb hülyeségeket. Egy héttel a vizsga előtt parkolni se tudtam rendesen annyi volt előtte a kihagyás. A vizsgára viszont annyira begyakoroltatta velem az oktatóm a dolgokat és én is annyira összekaptam magam fejemben + egy cuki vizsgabiztost kaptam, hogy sikerült.

Tényleg kell keresni egy olyan oktatót aki a te érdekeidet nézi, segít és támogat. Hidd el van ilyen! Tapasztalatból mondom. Ha megírod melyik város akkor akár ajánlani is tudok neked.

Viszont az otthoni gyakorlást nem ajánlom. Én is gyakoroltam a parkolást tárgyak közé és stb. De az semmit sem ér sőt nekem csak rontott. Két autó közé teljesen más beállni mint két karó közé. Nekem pl ezért is kellett újra tanulnom a parkolást közvetlenül a vizsga előtt, mert otthon gyakorolgattam és rosszul!

2022. febr. 6. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!