Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az oktatási rendszer túlterhel...

Az oktatási rendszer túlterheli a diákokat. Mit lehetne ez ellen tenni? Ki a hibás, az állam, vagy a tanárok?

Figyelt kérdés

A mi iskolánkban minden nap 7 óra van, és heti 2-szer van 8. óra. De sokszor 8. órában pótolnak be elmaradt órákat, amikor a tanár pl. beteg egy hónapig, akkor utána hetekig mindennap 8. óra is van. Az edzés után a gyerek 7-re ér haza, egy kiadós vacsora (mivel az iskolai koszt kevés és ehetetlen) után áll neki házit írni. Kérdés minek kell házit feladni, mi az amit napi 8 órában nem tudnak megtanítani?

Hétvégén is van hogy egész vasárnap tanulásra megy el, pl. egy-egy témazáró előtt, vagy ha be kell magolni egy 40 oldalas verset. A mi időnkben az előtte lévő tanórán készültünk fel a témazáróra, nem hétvégén, amikor egy gyereknek még játszania kéne.

Nem tartom normálisnak hogy a gyerekem napi és heti szinten is több időt tölt tanulással mint egy átlag ember munkával.

Mit lehetne ez ellen tenni? Tüntetni talán lehetne, de ki ellen? A kormány a hibás? Pl. az hogy mind a 30 gyereket feleltetik egy hosszú versből (több nap volt megtanulni) az állami utasítás? Hogy lehetne ezt az egészet megszüntetni, hogy olyan legyen mint a mi időnkben?

2022. febr. 6. 17:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
23%
40 oldalas verset?
2022. febr. 6. 18:00
 2/20 anonim ***** válasza:
19%
Helyes. Addig sincs idejük hülyeségeken gondolkodni, meg LMBTQ-zni.
2022. febr. 6. 18:01
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A tanárnak semmi köze a tantervekhez, konkrétan ki sem kérték a tanári szakmai szervezetek véleményét az új NAT-hoz 🤷🏼‍♀️
2022. febr. 6. 18:03
 4/20 anonim válasza:
15%
Szegeny diakok!?!?!? ... tulterheltek ... en ugy emlekszem a mi idonkben szombaton is jartunk iskolaba!!!
2022. febr. 6. 18:05
 5/20 A kérdező kommentje:

1. Lehet hogy kicsit túloztam de nem lőttem annyira mellé. A Toldi és a János vitéz is nagyjából 30-40 oldal lehet vagy még több is, és be kellett magolniuk.

Legutóbb Arany balladákat kellett magolni. Ez nem 40 oldal de a nyelvezete olyan, hogy minden sort 50-szer olvasol el és talán megjegyzed. Szép költemények, és hasznos a mondanivaló is, de mi értelme bemagolni?

2022. febr. 6. 18:07
 6/20 A kérdező kommentje:
4-es igen ez jó érv, a dédnagyanyám meg mezítláb járt télen a hóban a 10 km-el arrébb lévő városba, úgyhogy vegyük el minden gyerektől a cipőjét hadd szenvedjenek, nem?
2022. febr. 6. 18:09
 7/20 anonim ***** válasza:
77%
#8 Hát persze :D Még véletlenül se azért, mert minden egyes kérdés alá bődületes ökörségeket írsz, amit jó nagy 0%-ra pontoznak :D
2022. febr. 6. 18:42
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Rossz ez az új rendszer. Én még 2012-ben kezdtem a gimit, nekünk soha nem volt 8. óránk, legfeljebb 6-7. De a felettünk járóknak ennél is lazább volt, ők volt hogy már 4. óra után mehettek haza.
2022. febr. 6. 18:43
 9/20 anonim válasza:
60%
Ezt a magolást én sem értem. Ezért voltam közepes szinte az összes tantárgyból. Hiába értettem a lényeget, sorra kaptam az egyes osztályzatokat is. A tanárokkal már-már viccelődve, sportot űzve, mindig nálam nyílt ki elsőnek az osztálynapló😂 Nem vagyok szorgalmas, mert a szabadidőmet nem haszontalan magolással töltöttem.
2022. febr. 6. 18:47
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is '12-ben kezdtem, heti 1-szer volt 8. meg 9. óra is, az akkor bevezetett plusz tesik miatt.

Aztán 11. osztálytól még két napon 7-8. órában fakultációk.

2022. febr. 6. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!