Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogi karára egyetemen mennyibe...

Jogi karára egyetemen mennyibe kerülnek a tankönyvek?

Figyelt kérdés
Az első év érdekelne igazából, de több évesre is kíváncsi vagyok.

2022. jan. 23. 15:14
 1/4 anonim ***** válasza:
26%

Itt vannak vegyesen jogi könyvek, de kizárt, hogy valaki ideírja neked összesítve évenként a címeiket és az árukat. Ha olyan kevés a pénzed, hogy azért számolgatsz, akkor alapból problémáid lesznek az egyetemmel. Ott kezdődik, hogy oda nem szegény diákok járnak, nem lesz jó érzés az úrigyerekek közt csóróskodni...

[link]

2022. jan. 23. 15:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ELTE ÁJK, nappalis vagyok. Mondok párat.

Szerződési jog - általános: 7000

Szerződési jog - különös: 10.000

Közigazgatási jog - szervezeti jog (2 félév): 8000

Közigazgatási jog - eljárásjog: 9000

Összehasonlító jogtöri: 8000

Büntetőjog - különös rész: 12.000

Kriminológia 7500

Ezekhez képest az 5000 forintos római jog, 4000 forintos pénzügy 1, ezek szinte jelentéktelenek.

Amúgy megnyugtatlak, nem kell állandóan mindig minden könyvet kötelezően megvenni, van aki egyáltalán nem használja. Viszont mindenki más, én például év közben könyvből tanulok és nem szeretek könyvtárban tanulni, ezért nagy nehezen családi támogatással kiszenvedtem a könyveket.

A törvényeket viszont tényleg nem érdemes megvenni, csak az alaptörvényt, ami a C típusú vizsgához kell, de szemináriumra vihetsz gépet és érdemes online nézni, mert megveszed a papíralapú törvényt és a vizsgaidőszak közepén (január 1) szinte biztos olyan fog változni, ami bukóok.

2022. jan. 23. 16:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Évi cirka 15-20ezer rámegy a könyvekre legalább, ha újonnan veszed őket (általában ősszel megvesszük a könyveket és két félévig használjuk, ezért írtam azt, hogy évente). De nekünk pl. másod- és harmadévben a büntetőjog általános és különös részi könyv külön-külön 12ezer, és nélküle esélytelen levizsgázni (még sokszor azzal is:'D), használtan meg fölösleges beszerezni a korábbi kiadásokat, mert folyamatosan frissítik a jogszabálymódosítások miatt. Ha szemfüles vagy akkor tudsz felsőbb évesektől használtan venni könyveket, de ez mindig meggondolandó az említett frissített kiadások miatt.

Amúgy sajnos tényleg az van hogy csóró gyerek nem jár jogra, senki egy szót nem szól a könyvárak miatt, ami az egekben van, hisz természetes hogy a szülők a legújabb iphone, ipad, imac mellett a könyvekre is simán kiadnak több tízezret.

2022. jan. 23. 16:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából csak azért kérdeztem mert kíváncsi voltam rá, mert mindenhol mást olvastam, a pénzzel nincs problémám
2022. jan. 23. 17:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!