Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Azok, akik egyetemre mennek,...

Azok, akik egyetemre mennek, hány generációra biztosítják be leszármazottaik jólétét?

Figyelt kérdés

Szélsőséges esetben eggyel sem, hiszen nincsen gyerek.

Van-e ezzel a kérdéssel kapcsolatban valamilyen kutatás egyáltalában? Egy háború, törvény tönkreteheti a törekvéseket, pluszban az ember egyéni döntései is.

2022. jan. 18. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Az egyetem nem biztosítja a jólétet még magának sem. Ezt egyetemistaként mondom.

Nem tudom, de nekem a nagyszüleim és a szüleim is mind diplomások voltak és szerették is a munkájukat. (Feljebb nem tudom, de nem hiszem)

Nem családi nyomás volt, én is szeretem, amit csinálok, és biztosan könnyebb dolgom van így, hogy ilyen közegben nevelkedtem, mintha első generációs lennék. Ami igazán számít, az a hozzáállás, támogatás, lehetőségek megadása. Ezzel tudod segíteni a következő generációt.

2022. jan. 18. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Régen olvastam ilyen idióta kérdést.
2022. jan. 19. 05:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A szakmák fizetéseket tekintve az egyetemi végzettsègek jó részével felveszik màr a versenyt. Mèrnökként mondom, hogy a műszaki terület is lassan telitődik,.a többiről meg ne is beszéljünk.
2022. jan. 19. 05:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A következő szint az lesz 3-as, hogy nem fogja már megérni alkalmazottként dolgozni.
2022. jan. 19. 06:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kereslet-kínálat. Sokáig a diplomás munkákat fizették meg jobban, a kétkezi munkát nem annyira. A jobb megélhetés miatt nagyon sokan elmentek a magasabban képzett munkák irányába, diplomát szereztek, túlkínálat lett diplomásokból és sokan el is vándoroltak a jobban fizető külföldi munkahelyekre. Magyarország meg itt maradt dolgozni hajlandó munkaerő nélkül. Emiatt meg kénytelenek emelni a fizikai munkák bérét, hogy legyen, aki elvégzi őket. Ez bérfeszültséget eredményez a fizikai munkások és a diplomások között. Viszont, ha a diplomások könnyebben pótolhatók, mint a fizikai munkások, akkor nem nagyon látszik, hogy fog ez a probléma megszűnni...
2022. jan. 20. 20:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én középiskolás voltam 2014 környékén, átlag ember Békés megye 60-100 nettók közt keresett. Képzetlenek 60-80 nettók, szakmunkások 80-100 nettók.

Akkoriban a 120 nettós tanári fizetés gazdagnak számított.

2015ben hozzánk jött a MÁVtól toborozni kalauzokat, kocsirendezőket, és dicsekedett a HR-s nő ,hogy már nettó 100 ezer álomfizut meg lehet keresni.

Félelmetes ,hogy Pesten egy betanított munkás 200-250 nettót keres, 2014 környékén még örülhetett nettó 80 ezernek, felénk 64 ezer volt 3 műszakra, műszakpótlékot lenyúlták.

Sokáig aki panasz ,2015 környékén amikor végeztem a suliból szüleim ütöttek mérnöknek kell menni ,mert abban az időben is 3-400 nettókat kerestek a jó diplomával rendelkezők, aki panaszkodott pékként nem tudok megélni 80ezerből leordították, mit sírsz lettél volna mérnök, ehetnél a hó végén.

2022. jan. 26. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!