Miért lenne probléma, hogyha benne élők tarthatnának előadást róla?
Bár nem az a célom, hogy indulatokat keltsek, de ismerve a hazai mentalitást, tudom, hogy esély van egy ilyen kérdésnél az indulatok elszabadulására.
Amikor egy 8. osztályos vagyis 13-14 éves diákok számára a köznevelésben a családalapításról, a szülésről, szaporodásról tanítanak, akkor vajon miért lenne probléma, hogy pl. egy homo- vagy biszexuális, aki ebben éli mindennapjait (akár évtizedek óta) elmondhatná, hogy ő min ment keresztül, amikor szembesült nagyjából ennyi idős korában azzal, hogy ő más szexuálisan, mint a többség? Mi azzal a probléma, hogyha egy transznemű vagy transzvesztita tartana előadást arról, hogy miként élte és éli meg ezt a fajta vágyát?
Hormonkezelés kérdése is sokakban indulatokat kelt. Ezt is érdemes ketté bontani. Hormonkezelést kell alkalmazni annál a fiatalnál, akinél a születési nemével ellentétes intim (nemi) jellegek is jelentkeznek, mint pl. arcszőrzet jelenik meg egy kamasz lány ajkain vagy éppen elkezdenek nőni egy fiatal fiú mellei, akkor ezt a kezelést kell alkalmazni. Szóval a gyerekek esetén már most sem zárható ki az un. hormonkezelés.
A születési nem megváltoztatására irányuló kezelés során alkalmazandó hormonkezelés jelenleg nem alkalmazandó 18. életévüket be nem töltött személyeknél. Hogy ez mennyire jó vagy rossz ötlet? Erről lehet-e vitatkozni? Szerintem van azaz életkor, ami alatt ténylegesen nem lehessen ilyen műtétet megelőző kezelést végezni. Jómagam ezt 16. életévben határoznám meg. Szerintem erről is lehet vitatkozni. Mindemellett a születési nemet megváltoztató műtétet 18. életévet megelőzően továbbra sem engedném. Persze lehet, hogy van, aki ennél is tovább menne.
Ne beszéljünk félre. Igenis folyik szexuális nevelés a közoktatási intézményekben, sőt azon belül már az általános iskola 8. osztályában, aztán pedig a középiskola 11. évfolyamában is. Az, hogy ki akar egyoldalúan szexuális nevelést folytatni, az is lehetne vita tárgya.
Linkeket az 1. kommentben felfogom sorolni, némi kiegészítéssel. A linkek a ma használatos 8. és 11. osztályos biológia tankönyvnek a digitális verziójából van. Akinek ekkora gyermeke van, az győződjön meg róla a gyermeke tankönyvéből is.
A törvény elvileg a pedofilok ellen készült, viszont álszent módon a homoszexuálisokat összemosták a jogszabályban a pedofilokkal. Amikor egy tini 13-14 évesen szembesül azzal, hogy homo- vagy biszexuális, akkor szeretne valakihez fordulni. Sok esetben a szülőkhöz nem teheti, mert vagy világosan homofób kijelentéseket tesznek vagy "csak" azért, mert félnek a szülők valós reakciójától. Eddig volt egy mentsvár, mégpedig az osztályfőnök vagy éppen a szaktanár. A jogszabály az ő kezükből viszont kivették a lehetőséget (ezt egy biológia szakos unokatestvérem többször megerősítette nekem), így ő nem reagálhat semmit, nem beszélhet róla. Külsőst csak akkor hívhatnak be, hogyha ő az állam rendszerében regisztrálva van, vagyis nekem esélyem sem lenne. (Nem is első körben azért tettem fel a kérdést, mert én bemennék, bár ha felkérést kapnék, akkor nem utasítanám el ezt.)
Az a szomorú, hogy 32 évvel a köztársaság kikiáltása után visszahoznak egy olyan jogszabályt, ami visszarepít nagyjából 50 évvel, bár még odáig nem süllyedtünk, hogy megint börtön járjon érte, ahogy 1963 előtt volt.

Szerintem alapból nem is szabad közoktatási intézményben előadást tartani lmbtq témában ha 18 éven aluliak is valószínűleg hallhatják/láthatják.
És gondolom nem mindenki 18 vagy a feletti a közönségben.
Bár igaz csak pár sort olvastam el a kilométer hosszú regényből a kérdés címléce alatt.

"A törvény elvileg a pedofilok ellen készült, viszont álszent módon a homoszexuálisokat összemosták a jogszabályban a pedofilokkal."
Az hol összemosás, hogy 18 éven aluliak számára nem adhat elő senki lmbtq-s témában? És az, hogy nem címezhetik 18 éven aluliaknak az ezt a témát erősen feszegető könyveket?
És a törvény mint a neve is mutatja, GyermekVédelmi törvény. Nem pedig valami más, attól függetlenül hogy melyik csoportosulás milyen más elnevezésen hívja.
Akkor ne lehessen heteroszexualitásról sem beszélni az oktatási intézményekben, mert az sem odavaló!
A homoszexualitás és pedofília összemosása legalább három ponton megtörténik a törvényben.
A törvény hivatalos neve a következő: "a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról"
Miben védi azt a 13-14 éves gyereket a jogszabály, aki ebben az idős korban szembesül vele, hogy ő a fiúkhoz vonzódik és nem a lányokhoz? Kivel beszélhet ő, hogyha a szülei egyértelműen meleg-ellenes kijelentéseket tesznek? A tanár kezéből a tanácsadást és a támogatást kiveszik?
Erről ennyit.
Arról nem is beszélve, hogy mi lesz azokkal a pedagógusokkal, akik maguk is homoszexuálisok? Ők tagadják meg önmagukat ezek után?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!