Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért lenne probléma, hogyha...

Miért lenne probléma, hogyha benne élők tarthatnának előadást róla?

Figyelt kérdés

Bár nem az a célom, hogy indulatokat keltsek, de ismerve a hazai mentalitást, tudom, hogy esély van egy ilyen kérdésnél az indulatok elszabadulására.

Amikor egy 8. osztályos vagyis 13-14 éves diákok számára a köznevelésben a családalapításról, a szülésről, szaporodásról tanítanak, akkor vajon miért lenne probléma, hogy pl. egy homo- vagy biszexuális, aki ebben éli mindennapjait (akár évtizedek óta) elmondhatná, hogy ő min ment keresztül, amikor szembesült nagyjából ennyi idős korában azzal, hogy ő más szexuálisan, mint a többség? Mi azzal a probléma, hogyha egy transznemű vagy transzvesztita tartana előadást arról, hogy miként élte és éli meg ezt a fajta vágyát?

Hormonkezelés kérdése is sokakban indulatokat kelt. Ezt is érdemes ketté bontani. Hormonkezelést kell alkalmazni annál a fiatalnál, akinél a születési nemével ellentétes intim (nemi) jellegek is jelentkeznek, mint pl. arcszőrzet jelenik meg egy kamasz lány ajkain vagy éppen elkezdenek nőni egy fiatal fiú mellei, akkor ezt a kezelést kell alkalmazni. Szóval a gyerekek esetén már most sem zárható ki az un. hormonkezelés.

A születési nem megváltoztatására irányuló kezelés során alkalmazandó hormonkezelés jelenleg nem alkalmazandó 18. életévüket be nem töltött személyeknél. Hogy ez mennyire jó vagy rossz ötlet? Erről lehet-e vitatkozni? Szerintem van azaz életkor, ami alatt ténylegesen nem lehessen ilyen műtétet megelőző kezelést végezni. Jómagam ezt 16. életévben határoznám meg. Szerintem erről is lehet vitatkozni. Mindemellett a születési nemet megváltoztató műtétet 18. életévet megelőzően továbbra sem engedném. Persze lehet, hogy van, aki ennél is tovább menne.

Ne beszéljünk félre. Igenis folyik szexuális nevelés a közoktatási intézményekben, sőt azon belül már az általános iskola 8. osztályában, aztán pedig a középiskola 11. évfolyamában is. Az, hogy ki akar egyoldalúan szexuális nevelést folytatni, az is lehetne vita tárgya.

Linkeket az 1. kommentben felfogom sorolni, némi kiegészítéssel. A linkek a ma használatos 8. és 11. osztályos biológia tankönyvnek a digitális verziójából van. Akinek ekkora gyermeke van, az győződjön meg róla a gyermeke tankönyvéből is.

2022. jan. 12. 21:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A törvény elvileg a pedofilok ellen készült, viszont álszent módon a homoszexuálisokat összemosták a jogszabályban a pedofilokkal. Amikor egy tini 13-14 évesen szembesül azzal, hogy homo- vagy biszexuális, akkor szeretne valakihez fordulni. Sok esetben a szülőkhöz nem teheti, mert vagy világosan homofób kijelentéseket tesznek vagy "csak" azért, mert félnek a szülők valós reakciójától. Eddig volt egy mentsvár, mégpedig az osztályfőnök vagy éppen a szaktanár. A jogszabály az ő kezükből viszont kivették a lehetőséget (ezt egy biológia szakos unokatestvérem többször megerősítette nekem), így ő nem reagálhat semmit, nem beszélhet róla. Külsőst csak akkor hívhatnak be, hogyha ő az állam rendszerében regisztrálva van, vagyis nekem esélyem sem lenne. (Nem is első körben azért tettem fel a kérdést, mert én bemennék, bár ha felkérést kapnék, akkor nem utasítanám el ezt.)

Az a szomorú, hogy 32 évvel a köztársaság kikiáltása után visszahoznak egy olyan jogszabályt, ami visszarepít nagyjából 50 évvel, bár még odáig nem süllyedtünk, hogy megint börtön járjon érte, ahogy 1963 előtt volt.

2022. jan. 13. 20:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem alapból nem is szabad közoktatási intézményben előadást tartani lmbtq témában ha 18 éven aluliak is valószínűleg hallhatják/láthatják.

És gondolom nem mindenki 18 vagy a feletti a közönségben.

Bár igaz csak pár sort olvastam el a kilométer hosszú regényből a kérdés címléce alatt.

2022. jan. 13. 20:27
 13/15 anonim ***** válasza:

"A törvény elvileg a pedofilok ellen készült, viszont álszent módon a homoszexuálisokat összemosták a jogszabályban a pedofilokkal."

Az hol összemosás, hogy 18 éven aluliak számára nem adhat elő senki lmbtq-s témában? És az, hogy nem címezhetik 18 éven aluliaknak az ezt a témát erősen feszegető könyveket?

És a törvény mint a neve is mutatja, GyermekVédelmi törvény. Nem pedig valami más, attól függetlenül hogy melyik csoportosulás milyen más elnevezésen hívja.

2022. jan. 13. 20:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Akkor ne lehessen heteroszexualitásról sem beszélni az oktatási intézményekben, mert az sem odavaló!

A homoszexualitás és pedofília összemosása legalább három ponton megtörténik a törvényben.

A törvény hivatalos neve a következő: "a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról"

Miben védi azt a 13-14 éves gyereket a jogszabály, aki ebben az idős korban szembesül vele, hogy ő a fiúkhoz vonzódik és nem a lányokhoz? Kivel beszélhet ő, hogyha a szülei egyértelműen meleg-ellenes kijelentéseket tesznek? A tanár kezéből a tanácsadást és a támogatást kiveszik?

Erről ennyit.

Arról nem is beszélve, hogy mi lesz azokkal a pedagógusokkal, akik maguk is homoszexuálisok? Ők tagadják meg önmagukat ezek után?

2022. jan. 13. 20:36
 15/15 anonim ***** válasza:
25%
Propagandát nem szabad folytatni. Nem tudom, ebbe egy önéletrajz beletartozik-e, ami nem arról szól, hogy az élete fenékig tejfel, sőt! Viszont szerintem ezt nem nagyon tudja senki.
2022. jan. 14. 17:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!