Teljesen összeomlottam a vizsgaidőszak miatt. Mit tehetnék?
Szomorú, hogy egy iskola, vizsgák miatt meg is ölnéd magad.
Sürgősen keress fel egy pszichológust vagy pszichiátert.
Mindhárom vizsgát??? Ne már, egy egyetemen kb. 10-14 vizsga van félévente...!
Ha jól emlékszem, biomérnökin első félévben van matek, közgáz, kémia labor, vegygéptan, ált. és szervetlen kémia, kémiai számítási gyakorlat, számtech. I., TB és adózás és 2 szabadon választott.
Mikből van a vizsga és hány kreditek? Mikor lesznek a vizsgák és hány %-ban tudod rájuk az anyagot?
Én két egyetemre jártam egyszerre. Az első suli első évében 11 db tantárgyam volt :D
- Nem sokat írtál az év közbeni készülődésre. Ha ott megtanultad, akkor elvileg csak át kéne ismételni - az meg nem szokott szorongással járni :)
- De ha ez megnyugtat, akkor mondom, hogy a többi első féléves diáktársaid ugyan így izgulnak az első vizsgaidőszakban :D
---------------- Ne aggódj kifogod nőni ! :D ---------------
Eljön az idő mikor csak az utolsó nap (vizsga előtti napon) fogtok csak tanulni. Annyira leszarjátok majd :D
Azt bogozd ki, hogy magából a szakból van eleged, vagy csak az ünnepek utáni mélabú és a vizsgák miatt vagy hullámvölgyben.
Ha úgy érzed, teljes tévedés volt maga a szak, akkor tök felesleges időt, energiát és pénzt ölnöd bele (meg további 5 legalább ugyanilyen stresszes vizsgaidőszaknak kitenni magad). Pont időben vagy ahhoz hogy újrafelvételizz máshova, egy májusi érettségire is van időd felkészülni ha arra lenne szükség.
Ha viszont alapvetően jó a szak, bízz magadban. Nem baj, ha elsőre nem sikerül egy vizsga, mindenkivel előfordul ilyesmi. Ha rosszul osztottad be az időd és nem lesz meg minden tárgyad, az sem a világ vége. Legalább megtanulod, hogy évközben is rendesen kell készülni, nem lehet mindent a vizsgaidőszakra hagyni. Nem te vagy az egyetlen, aki nehezen rázódik bele. De ha akarod, menni fog.
Mar pedig az egyetem ilyen:D
Gondolom azt mindenki mondta hogy nem egy gimi szintjén van
Az első félév a legdurvabb mindenkinek, más közeg, más elvárások, egyedüli tanulas, magadra vagy utalva.
Nemzetközi gazdalkodast tanulok, ez a 2.evem és szintén gondolkoztam rajta hogy nem megy, vizsgát csúsztatok, túl sok, inkább buliznék, miért van ennyi vizsgám stb stb
De, egyszerűen csak le kell rakni a telefont jó messzire és elkezdeni neki állni tanulni, bele fogsz jönni, ugyan nekem meg van 2 vizsgám, de eddig az összes 4es és 5os lett és magam se gondoltam volna.
Első felevembe megbuktam egy vizsgán, amikor azt hittem egy világ fog bennem össze omlani, és láss csodát élek még, megirtam a javító vizsgát negyesre, így nem kellett félévet ismetelnem
Nem kifogásokat kell keresni, hanem elkezdeni. Mindennek meglesz a gyümölcse egyszer, gondolj erre
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!