Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Középiskolába való felvétel?

Petyaa01 kérdése:

Középiskolába való felvétel?

Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne, hogy egy ismerősöm/barátom most menne középiskolába viszont ami helyet kinézett az nem közel van hozzá és egy ő ismerőséhez szeretne költözn. Ugye 14 éves az illető és az iskola fel e venné, hogyha nem szülővel él és a lakcíme sem a szülőjénél van? Vagy ha a rendes lakcímével jelentkezne abba az iskolába egyáltalán fel e vennék, hogyha több megyére van tőle?

2022. jan. 6. 17:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem ezen múlik, hogy felveszik-e.
2022. jan. 6. 17:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

És a szülei gond nélkül elengednék, hogy az "ismerőséhez" költözzön?

itt van az első töréspont szerintem...

2022. jan. 6. 17:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az "ismerősöd/barátod" is pont ugyanilyen jó helyesírásból, mint te, akkor nem a lakcíme miatt nem fogják felvenni. :-D

"fel e vennék" -

2022. jan. 6. 17:38
 4/10 A kérdező kommentje:

2es: Igen mert úgymond a szülei vannak jóba vele és ismerik egymást.

3as: Szólj ha bármit számított a megértésben utána okoskodj. :)

2022. jan. 6. 17:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Elsőnek pedig, hogy akkor a rendes lakcímével felvennék az iskolába úgy, hogy valójában nem is ott lakik és esetleg elég lenne annyi, hogy megbeszélik az iskolával, hogy onnan járna be?
2022. jan. 6. 17:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen iskoláról van szó? Így név nélkül nem lehet tudni, hogy van-e beiskolázási körzete, vagy milyen egyéb szabályaik vannak...
2022. jan. 6. 18:04
 7/10 A kérdező kommentje:

Egy technikumról lenne szó, de én is és ők is nézték már az oldalukat és nem írtak ilyesmit illetve van egy másik ami szintén technikum aminek van kollégium része is tehát ott sem valószínű, hogy lenne.

Olvastam tartózkodási helyről is amihez az eredeti lakcímet nem kell megváltoztatni csak számít-e bármit, hogy 14 éves és szülő nélkül lakna?

2022. jan. 6. 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha kollégista lennél, akkor is szülő nélkül laknál!
2022. jan. 6. 18:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen de a kollégium direkt erre van kitalálva, hogy vannak felügyelő tanárok.
2022. jan. 6. 18:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Általános iskolába kötelező felvenni az iskola körzetében lakó jelentkezőket, azaz körzeteseket. Középiskolába azokat a jelentkezőket veszik fel, akik elérik a felvételi ponthatárt. A középiskola rangsorolja a jelentkezőket, de az Oktatási Hivatalban lefuttatott algoritmus alapján derül ki, hogy kit hova vesznek fel a megjelölt iskolák közül. Felvételi algoritmusról bővebben: [link]

Persze előfordulhat, hogy szóbelin (ha van szóbeli egyáltalán) lepontozzák valamiért a felvételizőt, így az ideiglenes rangsorban hátra kerül és csökken a felvételi esélye.

Azonos pontszámnál szokott előfordulni, hogy előrébb rangsorolják az iskola kerületben lakókat (Budapest esetében) vagy a körzetben/városban lakókat.

Igazából az nem derült ki nekem, hogy a 14 éves barátod egy felnőtthöz szeretne költözni vagy egy másik 18 év alatti ismerőséhez. Szerintem ez sem mindegy, de nem értek ehhez a részéhez.

2022. jan. 6. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!