Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » El tudná ezt nekem valaki...

El tudná ezt nekem valaki magyarázni?(többi lent)

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy hogyan zajlik egy felvételi+ arra hogy az hogyan és mikor es hol történik az amikor be írjuk a sulikat hogy hova jelentkezünk+ hogy milyen a kolis élet és hogy oda milyen módon kerülünk be. És még arra is kíváncsi lennék hogy ha pl van egy ismerősöm akit ugyan abba az iskolába vették fel ahova engem és ugyan abból a suliból érkeztünk akkor lehetséges az hogy a koliban egy szobába tesznek? Előre is köszönöm!

2021. dec. 31. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
2021. dec. 31. 21:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem pont erre gondoltam de legalább ennyivel is okosabb lettem! Köszi.
2021. dec. 31. 23:14
 3/5 anonim válasza:
100%
A felvételi úgy zajlik hogy egy Szombati napon fogjátok megírni gondolom én. Meg kell érkezni az adott suliba, az adott időre. Megkeresed azt a termet ahol írni fogod. Le ülsz, várod a Tanárt. Ki osztják, és megy az idő. Azzal az oldallal kezdheted amelyikkel akarod. Gondolom az Irodalommal kezditek. Utána van egy olyan 5-10peres szünet. Jön a matek. Megírtad ezt is, aztán mehetsz haza.
2022. jan. 2. 22:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Az általános iskola majd kérni fogja azoknak a középiskoláknak + tagozatoknak a nevét és sorrendjét, ahova jelentkezni szeretnél. Ennek a leadási határidejét az általános iskola mondja majd meg, de a félévi bizonyítvány és a központi írásbeli megírása után szokott lenni. Az általános iskolád minden megjelölt középiskola felé külön jelentkezési lapot állít ki, továbbá egy tanulói adatlapot is előállít. A tanulói adatlapon lesz majd az iskolák sorrendje, amit csak az Oktatási Hivatal kap meg. (Az középiskolák NEM fogják tudni, hogy te milyen iskolákat választottál, és hogyan rangsoroltad őket.) Jelentkezési lapokat 5 embernek kell aláírnia, neked, a szüleidnek, az osztályfőnöködnek és az igazgatónak. Az általános iskola február 18-ig továbbítja a jelentkezési lapokat a középiskoláknak, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalnak.

Ha olyan iskolába nyersz felvételt, amelynek saját kollégiuma van és kollégista leszel, akkor feltételezhetően a suli kollégiumába fognak elszállásolni. Ha az ismerősödet is pont oda veszik fel, akkor gondolom egy koleszba kerültök. Persze, ha külön van a fiú és a lány kolesz és egyikőtök fiú, a másik pedig lány, akkor külön lesztek.

Ha pedig a középiskolának nincs kollégiuma, akkor valamilyen központi koleszba kell majd jelentkezned. Ha az ismerősöd is ugyanoda jelentkezik és minden ok, akkor akár egy helyre is kerülhettek.

2022. jan. 3. 16:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2022. jan. 6. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!