Mennyi ideig tart lerakni a jogsit? Lent a többi.
Én anno (Pesten) január első hetében kezdtem, és már január végén kocsiban is ültem (egy hét volt a kresztanfolyam, a rákövetkező héten vizsgáztam is)
Összességében mégis beletelt egy fél évbe, mire meglett - igaz, kétszer megvágtak a forgalmin:( Azért lett ilyen "hosszú", mert akkor ugye volt még volt rutinvizsga is, és a rutinra is meg a forgalmikra is kellett várni - meg persze volt eset, amikor nem tudtam egy héten kétszer menni - heti három alkalom meg nem fért bele az oktatónak.
Én még "teljes" B-s jogsit csináltam BP-en, kézi váltós autón tehát:
- Kresz tanfolyás
- Kresz vizsga
- Vezetés
- Rutin vizsga
- Forgalmi vizsga
Elsősgély tanfolyás és vizsga
Papírmunka intézése, stb.
Cakkumpakk, meló mellett beiratkozástól számítva 6 hónap volt, mire kezemben volt a plasztik jogosítvány :-)
30 óra vezetés nagyon kevés, én vettem vagy 14-15 plusz órát, mire magabiztosan azt mondtam, hogy na jó, beülhet hátra a vizsgabiztos (nem is buktam semmiből, forgalmi vizsin talán 3 kis hibám volt, 10 kis hiba lehet max. nagy hibánál meg rögtön bukta).
Ha van már motor jogsid, akkor gyorsabban megy, én teljesen a nulláról tanultam vezetni. Eleve kell vagy min. 15-20 óra, mire készségszinten megtanulod irányítani és URALNI azt a tonnányi vasat, amelyben ülsz. Idő, míg ráérzel, míg szinte eggyé váltok. ezt a folyamatot lehet siettetni, csak nem érdemes.
Ja, és idejében kell jelentkezni a vizsgákra, mert BP-en például igen hosszú várakozási idők is lehetnek (télen nem annyira, de nyáron igen).
Kedves #2-es. Hova sietek? :D Nincs kedvem hónapokig várni mire vissza ülhetek a kocsiba. Nekem van már Amerikai jogsim, mert kint éltem/élek, de azzal semmire nem megyek itthon mint kiderült és amíg itthon leszek valahogy vezetnem is kell. Kressz elsőre ment, vezetni természetesen tudok, több mint 15 éve vezetek... És igen... SIETEK. De itthon ez az egész valami vicc... Kint 30 dollár volt a jogsi és ha ment a kresz meg a vezetés akkor 2 hét után a kezedbe kaptad. Tudom nem kint vagyok már, de ez akkor is vicc.
A többieknek meg nagyon szépen köszönöm a válaszokat, főleg neked Estádio de Felchút :)
Azt hittem csak engem szivattyúztatnak meg ilyen hosszasan.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!