Turizmus - vendéglátás, szociológia vagy nemzetközi tanulmányok?
Egyetemi szakválasztás előtt állok, és e között a három között vacillálok.
Legjobban a szociológia érdekelne, azonban több olyan véleményt hallottam, hogy nem ad érdembeli végzettséget, nehéz lenne vele elhelyezkedni stb.
A turizmus - vendéglátás első 1 - 2 éve elég matekosnak tűnik, és bár tudom, hogy nem megugorhatatlan, félek, hogy elvenné az összes motivációm, mivel nem vagyok a legjobb matekból.
A nemzetközi tanulmányokkal kapcsolatban ugyan az a félelmem, mint a szociológiával.
Ti mit tennétek a helyemben?
Bárkinek szívesen olvasom az élményeit és tapasztalatait, aki valamelyik szakra jár(t).
Én nemzetközi gazdálkodáson vagyok, de az első évem teljesen megegyezik a többi GTK szakossal. A turizmus nagyon matekos lesz, lesz gazdmatekod ahol deriváltok és integráltok, meg lesz statisztikád is. A pénzügytan, számvitel, vállgazd tárgyak is számolósak, igaz ott a műveletek egyszerűek, de ha nem szereted a matekot borzasztóan unni fogod. És a turisztikás fizetés nem olyan, amiért megéri végigkínlódni 4 évet.
Ha nagyon elhivatott vagy a szociológia iránt akkor menj arra, de valóban nem egy álom szakma. Lelkileg megterhelő, anyagilag meg semmi extra.
Van ismerősöm, aki nemzetközi tanulmányokra jár, ő szereti, neki is van egy kevés matekja de közel sincs olyan komolyan véve, mint GTK-n. Ami pozitívum szerintem ennél a szaknál, hogy ha elvégzed sokféle mesterszak közül választhatsz.
Ha mégis a GTK mellett döntenél a kiszámíthatóbb jövő miatt, de kifejezetten emberekkel szeretnél foglalkozni, akkor az emberi erőforrások szakot ajánlom.
Sok sikert a választáshoz! 😊
Alapvetően egyetértek a második válaszolóval, hogy ha tényleg nagyon a szociológia érdekel, akkor menj arra, ha leleményes vagy, tanulsz az egyetemen és van gyakorlati tudásod is, akkor meg fogod találni a számításaid.
A büfészakozást is sz@rd le, rámondják azt mindenre, általában olyanok, akik mindenféle végzettség nélkül tengnek-lengnek a nagyvilágban, vagy ha valamelyik jobbnak tartott egyetemi szakra is járnak, ott is bukdácsolnak és csak a büfészakozással tudnak egy kis önbizalmat összekaparni.
Viszont én nem tartom snassz száraz sz@rnak a gazdasági szakokat és azt se bánom, ha "unalmas irodakukac" lesz belőlem, mert nekem ez tetszik. A szállítmányozás, a bérszámfejtés, logisztika, ezek érdekelnek. Ez ugyanolyan degradáló szerintem, mint a büfészakozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!