Hogyan tanuljak az egyetemen?

Rendben köszönöm akkor megpróbálom úgy hogy oldalanként felmondom a lényeget hogy ne magoljak. 300 oldal
pénzügy, szàmvitel tàrgyak. Elmélet , száraz anyag

- Kérdezés tudománya: Tegyél fel kérdéseket többféle szempont szerint.
- Lista-módszer: Listázz, mondjuk összetétel szerint; Stb.
- Intelligencia tárgyak szerint, listákban való kigyűjtés.
- Mondattan szerinti katalogizálás.
- Mind mapping.
- James Deese: Hogyan tanuljunk? c. könyv hasznosítása.
- Carol Vorderman: Tanulási technikák lépésről lépésre c. könyv tanulmányozása.
- Dr. Dezső Zsigmondné: A szellemi munka technikája c. könyv átnézése.
Akár a fentieket ötvözheted is!
Sok sikert!

Nekem soha nem ment a tanulás semmiféle most divatos módszerrel, hogy színkódolj, csinálj mindmapet, pomodoro módszer, listázás stb., nem tudom még mik vannak.
Az egyetemen mindig ezeket nyomatták, ha valahogyan szóba kerültek a tanulási módszerek. Én viszont sosem éreztem hatékonynak, hanem pont inkább feleslegesnek, időpazarlásnak. Nekem (középiskolában és egyetemen is) kizárólag az vált be, hogy készítettem saját jegyzetet (összefésültem az órai jegyzetem, a kiadott szakirodalom anyagát stb. és ezek alapján írtam egy számomra logikus, érthető, átlátható jegyzetet - pl. én tudom, hogy nem emlékezni rövidítésekre, ezért mindent kiírok, a teljes kerek mondatokat jobban szeretem és nekem érthetőbbek mint a vázlatpontok, nem szeretem a nyilakat, karikákat stb. jeleket, ezért ilyeneket sem használok stb.), azt olvastam, majd megpróbáltam leírni, újra és újra amíg nem tudtam. Na most matekos tárgyaknál ez nem feltétlenül működik így, de mondjuk definíciók és hasonló elméleti anyagoknál szerintem teljesen jó. Én mindig így tanulok és nekem ez vált be legjobban.

8
ezt hívják magolásnak és ez azért van mert nem érted az anyagot.

8-as.
A listamódszernek, mind mapping-nek a lényege a tananyag feletti eligazodás, tájékozódás, lényeglátás, kapcsolódási pontok, kapcsolatok megértése. Tehát nem csak a konkretizálás, hanem az általánosítás is.
Ha tudnád, mi az a szemponttan, akkor látnád a listamódszer hatalmas előnyét.
Ahogy a 9-és válaszoló írta, te magolsz, mert nem tudsz gondolkodni vagy alacsony szinten, ez látszik is az írásodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!