Álláskeresésnél hátrányt jelent, ha egy szakot nem nappali, hanem levelezői tagozaton végeztél el?
Figyelt kérdés
Ugyebár levelezőin sokkal kevesebbet vagy órán, így nyílván nem teszel szert akkora tudásra. Itt gyakorlatilag egyetlen célod van, mégpedig, hogy add le a vizsgát, meg az esetleges házit vagy szigorlatot a félévben, utána jöhet a vizsgateszt. Viszont itt, főleg így, hogy online járok a DE-IK-ba, már jó ideje fel sem járunk, ahányan vagyunk annyiféleképpen állunk a tárgyakkal. Viszont itt simán előfordulhat, hogy a csoporttársad átsegít a teszteken, vagy valahogy átverekeded magad, betanulod amit be kell, hogy átmenj, de nem marad meg semmi utána. És mi van ha valaki úgy fejezi be levelezőit, hogy valahogy átverekedi magát a vizsgákon? Emiatt logikusabb lenne, ha a nappali tagozaton végzetteknek több esélyük lenne álláskeresésnél. Hogy van ez a gyakorlatban?#levelezői tagozat
2021. dec. 26. 21:57
11/13 anonim válasza:
Termézsetesen én is tanultam és dolgoztam mellette. Én csak a véleményem írtam le magaról a levelezőről.
12/13 anonim válasza:
10-es Itt pont az a lényegi kérdés, hogy mit dolgozol a levelező mellett. Nagyon sok olyan terület vagy konkrét munkakör van, amiben nem dolgozhatsz releváns képesítés nélkül és ha például valakinek még nincsen semmilyen végzettsége (mert mondjuk leérettségizett és utána rögtön levelezőn tanult tovább, nincsen se szakmája, se diplomája) vagy pedig egy teljesen más területen szerzett végzettséget és abban dolgozik, akkor elég kevés az esély arra, hogy majd a levelező mellett a képzéshez kapcsolódó, szakmai munkát tudjon végezni. Annak nincs értelme (hacsak ugye nem az anyagiak az oka, mert csak így tudja finanszírozni a megélhetését stb.), hogy valami végzettséget nem igénylő, betanított jellegű munkát végezz levelező mellett, mert azt ugyanúgy meg tudod tenni a nappalin is, sőt. Nem fog releváns szakmai tapasztalatnak számítani. Más a helyzet, ha mondjuk már van egy diplomád és egy ahhoz hasonló levelező képzést végzel, vagy ha mondjuk az MA/MSc képzést csinálod levelezőn, mikor a meglévő diplomáddal már elhelyezkedtél… csak pont azt mondom, hogy nem mindenki van ilyen helyzetben.
13/13 anonim válasza:
IK gondolom informatikai kar. Igazából nem hátrány, az infós cégek tesztelik a tudást. Jelentkezel és szakmai kérdésekkel bombáznak. A levelező senkit sem fog érdekelni, de ha hiányos a tudásod, akkor az igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!