Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Segitesz a gyerekednek az...

Segitesz a gyerekednek az általános iskolás házi feladatban vagy elküldöd korrepetálásra ha nem megy neki valami?

Figyelt kérdés

Anno engem anyám elküldött matek korrepetálásra.

Az én gyerekem még nem iskolás de szerintem azért fogok tudni neki segíteni általános iskolás matekban pl mert azért a tört számok, egy ismeretlenes egyenlet meg ilyenek nem fognak ki rajtam pedig sosem voltam matek zseni.

ma 12:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon gondold át!

Én lehet, a helyedben inkább kezdeményeznék egy magántanárt. Miért? Mert a családban együttanulás nagyon sokszor frusztrációhoz vezet, mert a gyerek meg akar felelni, a "tanár" egyre idegesebb lesz, hogy látja, nem érti a gyerek és nincs elég nagy repertoirja a magyarázathoz.

Hiába elsőfokú egyenlet, a magyarázatokhoz sokszor háttértudásra és magasabb szintű tudásra is szükség lehet. Ha ezek és a személyi kompetenciák nincsenek meg, ne erőltesd sztem.

ma 12:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy egy idő után nekem nem menne. Nagyon sokat felejtettem matekból, olyan témákban, amiket nem használok a gyakorlatban. Visszagondolva meglepődök, hogy általánosban milyen feladatokat meg tudtunk csinálni.

Szóval nekem a felsős matek nem biztos, hogy menne.

Ha csak segíteni kell, ha csak kell valaki, aki tanul vele, az oké. De ha nem érti, kimaradt valami, ami miatt lemarad, ha el kell magyarázni, akkor az nem menne.

ma 12:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy tanító, aki jellemzően negyedik osztályig "viszi" a diákokat, 4 évig jár egyetemre. Nem azért, mert olyan buta lenne minden tanító aspiráns, hogy ott tanítják meg nekik nulláról a szorzótáblát és az ABC-t. Ennek a 4 évnek a nagyobb része nem tantárgyi ismeret, hanem pedagógiai, pszichológiai és módszertani.

Attól, hogy te tudsz valamit, még nem biztos, hogy azt el is tudod úgy magyarázni, hogy a másik (jelen esetben egy gyerek) azt megértse. Ugyanis ha elmondod valahogy, és nem érti, akkor nem az a megoldás, hogy elmondod még tizenötször ugyanúgy, hanem az, hogy akkor megpróbálod másképp is elmagyarázni. Ez az, ami a legtöbb embernek nem megy- jelzem, nem csak gyerekkel, másik felnőttel szemben sem.

Egyetértek az első válaszolóval, ez rendszerint csak konfliktusokat szül családon belül. Meg lehet próbálni, de ha nem megy, akkor inkább hagyd, és keress magántanárt.

ma 12:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Háziban segítek. A kettes-hármas között álló felvételire készülő gyereknek viszont fogadtam matektanárt, mert kezdett a kapcsolatunk rovására menni a dolog. A leckéjét azóta is meg bírnám írni, szoktuk is együtt, már kilencedikes.
ma 12:47
 5/8 anonim válasza:
Amíg csak volt egy-egy kérdése házi írásakor, vagy verset kellett tanulni, addig segítettem neki. Amikor úgy állt tantárgyból, hogy komolyabb segítség kellett, akkor magántanárt fogadtam. A komolyabb együtt tanulás necces volt, az az igazság, hogy én is utáltam, Ő meg kereste a kifogásokat, hogy most épp még kimegy a mosdóba, meg jaj, de éhes, meg még várjunk, mert most fáradt ... magántanárhoz meg elment, vagy az jött, és tanulni kellett.
ma 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Na, a 4. válaszadó saját bőrén érezte, amit mondtam. Nekem pont a matek az erősségem, tudom is magyarázni, és tudok is komplexen gondolkodni, van magasabb szintű háttértudásom is, tehát minden adott, hogy tudjak segédkezni...

Camus mondta: szép az, ami érdek nélkül tetszik.

Amint a család képbekerül, vele együtt az érdek, a megfelelési kényszer is.

A tanuláshoz "profi mentalitású" ember kell. Profi nem azt jelenti, hogy ebből él, hanem azt, hogy rendelkezik mindazon kompetenciákkal, amiket fentebb írtam. Ha azok közül bármelyik is hiányzik, akkor esélytelen.

ma 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:

A gyerekem asztmás volt, nagyon sokat hiányzott, volt, hogy 2-3 heteket. Mindenre én tanítottam otthon, de szó szerint. Jó hogy tudok angolul, mert az is volt. Így nem maradt le. Azért volt olyan, hogy fizikából csak egy leckável jártam előtte, nekem is tanulnom kellett.

Ma már a lányom nyelvtanár és az a tapasztalat, hogy nagy igény van korrepetálásra az általános iskolások között. A nyelv mellett a magyar és matek, mert ott meg a középiskolai felvételire gyúrnak magán tanárral.

ma 13:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Meg az is eleg karos ha kozben kiderul hogy nem megy. Engem szuleim sose probaltak tanulasban segiteni es jol tettek. Kozepiskolaban kollegiumba kerultam, ott a nevelotanar elsoben volt hogy megprobalt segiteni. Nezte a szerkesztesi hazifeladatot matekbol, es elkezdte nagyjabol berajzolni a megoldast hogy hat kb igy nem lesz-e jo. Mi meg neztunk egymasra, hogy baszki ezt szerkeszteni kene, ennyire nincs kepben a "tanar"? Mondjuk onnantol csak a torit kerdezte ki, esetleg.
ma 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!