N.ektek mi vált be amivel rövid időn belül nagy mennyiségű tételt meg tudtatok tanulni?
Először is nyugi, ha ideges vagy, az nem segít.
Nem írtad, hogy miből tanulsz, legjobb mindig a saját jegyzeteidből készülni. Én kétféle jegyzetet készítek, egy részleteset és egy rövidítettet, kulcsszavakkat. Elolvasom a tételt, és megpróbálom visszamondani. Elsőre nyilván nem tudok sok mindent, de kapok egy képet arról, hogy hogy állok. Elolvasom a tételt újra, majd megint visszamondom, itt már picit jobban megy. Itt áttérek a rövidített jegyzetre, azt olvasom át, és újra visszamondom. Ezt addig csinálom, amíg a lényeget megtanultam.
Amikor úgy érzem, hogy már kevésbé tudok figyelni, szünetet tartok. Nálam ez úgy néz ki, hogy kb. 25 percenként megállok 5 percre zenét hallgatni. Ha éppen nagyon koncentrálok, akkor ez a 25 perc lehet 45 is, ha meg nagyon nem megy aznap, akkor lehet 15, erőltetni nem jó, mert úgy nem vagy hatékony.
Aludj rendesen, igyál sokat, egyél normálisan, figyelj a vitaminbevételre.
Ha egy tétel kb. megy, akkor térj át a következőre, hogy haladj velük. Én pár naponta átolvasom az addig megtanult tételeket, megpróbálom megint visszamondani, így sokkal jobban rögzül.
Ha nincs már elég időd, akkor priorizálj, koncentrálj a fontos tudnivalókra. Van, aki ilyenkor végig se megy már az összes tételen, de én inkább felületesebben, de mindent átnézek, hogy bármit húzok, egy kettest legalább össze tudjak hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!