Első kettes. Hogy teszitek ti magatokat túl rajta?
Most kaptam meg az első kettesemet egyetemen és megmondom őszintén eléggé csalódott vagyok. Úgy érzem rendesen tanultam rá, a kötelező könyveket is elolvastam, mégis kettes lett, ráadásul egy két kredites tárgyról van szó. Úgy érzem csődtömeg vagyok hogy ebből nem voltam képes egy normális jegyet összekaparni, és most bennem van az hogy ha ez nem ment mi lesz a többi, nehezebb tárgyakkal. Arról nem is beszélve, hogy fontos lenne számomra az átlag.
Igazából ez csak amolyan venting post volt, mert annyira el vagyok keseredve. De akkor fel is tenném a kérdést, hogy ti hogy teszitek/tettétek túl magatokat egy rossz jegyen?
Kíváncsi vagyok milyen szakon vagy. Nálunk pénzügy vizsgán 90/20-an mentünk át. Heteket készültem rá, és minden előadásra bejártam, 1 pont kellett volna a hármashoz. Hidd el szarul esett akkor, de legalább nem kell mégegyszer elmennem vizsgázni. Ráadásul nálam ez 5 kredites tárgy, nem csak 2..
Fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is. 😅
Az első kettesnél első félévesként összetörtem.
Mára, big 4os gyakornoki munka mellett, már nem érdekel,csak legyen kettes,legyek túl rajta,teljesen ki vagyok égve.
23L,utolsó féléves hallgató
Én is nem rég kaptam meg az első kettesem egyetemen, és engem is eléggé bántott, ugyanakkor
1) legalább átmentem. Ez önmagában nem túl vigasztaló, de ha nem sikerült volna, most készülhetnék javítóra az egész év anyagából éjt nap alá téve.
2) most ebből nem tudtam jobbat. Stresszes hetem volt, sok másra is tanulnom kellett, rossz lelki állapotban mentem oda. Ennyi volt ebben a pillanatban bennem.
3) tanulópénz. Első félévben az ember csak szerzi a tapasztalatokat, megszokja a dolgokat. Hozzá fogunk majd valószínűleg szokni, hogy mire mennyit kell tanulni. Lehet, hogy sokat tanultál, de sajnos a jobb jegyért még többet kell majd. Ez nem jelenti azt, hogy nem készültél most lelkiismeretesen, csak lehet, hogy ez egy nehéz tárgy, ide több kell egyszerűen.
4) valóban nem jellemez egy jegy sem emberi, sem a tudás szempontjából. Nem azt jelenti, hogy nem vagy jó helyen a szakodon, vagy hogy nem leszel később jó szakember. Pontosan annyit jelent, ami: hogy egy tanár most egy adott pillanatban egy mesterségesen kialakított skálán egy bizonyos anyagból hova helyezte el, amit te éppen ott produkáltál.
Fel a fejjel és kitartás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!