Első kettes. Hogy teszitek ti magatokat túl rajta?
Most kaptam meg az első kettesemet egyetemen és megmondom őszintén eléggé csalódott vagyok. Úgy érzem rendesen tanultam rá, a kötelező könyveket is elolvastam, mégis kettes lett, ráadásul egy két kredites tárgyról van szó. Úgy érzem csődtömeg vagyok hogy ebből nem voltam képes egy normális jegyet összekaparni, és most bennem van az hogy ha ez nem ment mi lesz a többi, nehezebb tárgyakkal. Arról nem is beszélve, hogy fontos lenne számomra az átlag.
Igazából ez csak amolyan venting post volt, mert annyira el vagyok keseredve. De akkor fel is tenném a kérdést, hogy ti hogy teszitek/tettétek túl magatokat egy rossz jegyen?
Mentem javítózni. A hármasnak se örültem annyira, de végül belenyugodtam.
Azzal nyugtattam magam, hogy online nem volt motivációm és amúgy tök jó a többi jegyem, van munkám, a koliba úgyis felvesznek, ez amúgyis egy nehéz szak, másoknak is rosszul sikerült, biztos nem tévesztettem pályát, szakon belül más területen nagyonis jó vagyok stb.
Persze a helyzeten nem javít, de jobban éreztem magam tőle.
Én a helyedben örülnék, mint majom a f*rkának, hogy nem húztak meg! SEMMIKÉPP sem mennék el javítani, hacsak nem lesz már meg minden vizsgád, és a tanszék garantálja, hogy nem buktat meg (de ez ritka). Nem egy embert láttam javító vizsga "eredményeképp" évet csúszni:(
Le kell sz*rni. Még a fajsúlyosabb tárgyakat is, nemhogy egy 2 krediteset!
Mondom ezt úgy, hogy érettségiig általában 1-2 négyesem volt az ötösök mellett, és az egyetemen is 3,8-4,2-es átlagokkal szoktam menni. Tehát nem vagyok kifejezetten a bukdácsolós fajta.
Majd rájössz, hogy a legtöbb egyetemen a tanultaknak sajnos semmi köze az élethez. Meg kell szerezni a papírt, általában 3,5-től "jó" minősítésű a diploma, több energiát nemigen éri meg befektetni, hacsak nem "ragad rád", inkább menj el szakmai gyakorlatra, tanulj nyelveket, esetleg TDK-zz, ezek mind sokkal hasznosabbak!
2-es vagyok: annyi kiegészítés, hogy én mindig a 3-asokat fogadtam el a legnehezebben. Abban benne volt, hogy igen, többet kellett volna foglalkozni vele vagy rossz módszerrel álltam neki feldolgozni az anyagot stb., és persze utólag már könnyű okosnak lenni:S
De a 2-essel úgy voltam, hogy "legalább túl vagyok rajta, egy gonddal kevesebb, legalább nem húztak meg".
Az egyetemen az első zh-m kettes lett, ráadásul egy utólag visszanézve egyáltalán nem nehéz anyagból. Eléggé elkeseredtem, mikor megláttam. Aztán mikor láttam, hogy az évfolyam nagyja meg megbukott, akkor már örültem neki. :D
Nyilván szarul esik az embernek a rossz jegy, ha sokat készült, ez velem is így van. De ettől senki nem lesz csődtömeg, meg szerencsétlen, meg nem rúgják ki. Szerintem picit az neked a bajod, hogy az értékedet emberként a jegyeidben méred. Ez sem ismeretlen fogalom számomra, tudatosan az ellenkezőjét kell magadba beszélni, különben tönkretesz az egyetem. Egyik legjobb barátom ötödéves az egyetemen, világéletében kitűnő volt, és a mai napig összeomlik még egy hármastól is. De volt, hogy ötöst ment javítani, mert csak ponthatáron lett meg, és "nem érdemli meg". Még napokig nem aludt, csak tanult, holott már megvolt az ötöse... Nem egészséges.
És attól, hogy egyvalami rosszul sikerült, a következő még lehet hibátlan, akkor is ha nehezebb. Rossz napod volt, vagy a tanárnak volt rossz napja. Szard le, tényleg. Előre menj, ne hátra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!