Ha eddig még semmiből nem buktam meg egyetemen akkor az már elmond valamit?
Egészségügyi vonalon tanulok egyetemen. Ebben a szemeszterben kezdtem.
Volt már jó néhány ZH-m, illetve elméleti-gyakorlati vizsgán is vagyok már túl.
Eddig azonban semmiből nem kellett javítót írnom, ellenben az elsőévesek 80%-a már kapott elégtelent.
Én eddig stabil 4-es átlaggal egész jól tartom magam.
Ez mennyire számít első évben egészségügyi vonalon jó eredménynek? Van mire vernem a mellem?
Ez szerintem sem árul el sokat. Úgy értem, persze, jó dolog, hogy jól megy a tanulás, de hosszútávon ennyiből nem derül ki semmi.
Többeket ismerek nem egészségügyi területen (köztük magamat), akik egyáltalán nem kezdték jó jegyekkel az egyetemet. Egy-egy bukás, kevés négyes és ötös, inkább olyan hármas körüli átlag. Aztán én személy szerint egyre jobban teljesítettem az egyre nehezedő követelmények ellenére, mostanra pedig kitűnő vagyok már pár féléve. De olyan is volt, aki hasonló kezdettel kibukott. Illetve olyan is, aki hiába tudott jó jegyeket produkálni kezdetben, idővel rájött, hogy ez mégsem neki való, és ott hagyta az egészet. Sőt, olyat is ismerek, aki egyetlen tárgyból való többszöri bukás miatt adta fel az adott szakot, pedig alapjáraton jó jegyei voltak.
Szóval egy félév ilyen értelemben nem mond sokat. Vannak, akik lassan jönnek bele az egyetemi követelmények teljesítésébe, mások gyorsabban, megint mások meg lehet, hogy soha. Természetesen örülhetsz neki, ha neked minden jól megy, és büszke is lehetsz magadra, de azért nem kéne úgy hozzáállnod ehhez, hogy innentől kezdve számodra sima ügy lesz a diploma megszerzése. Mindenesetre csak így tovább! :)
Nem árul el a jövőre nézve semmit. Volt olyan évfolyamtársam, aki a 3. év végén bukott ki, addig nagyon jól teljesített, de egy tárgy kifogott rajta.
Én az első félévben 3-as átlagot hoztam, amit aztán feltornásztam 4,5-re és az is maradt kis eltérésekkel.
Szerintem teljesen normális, hogy ezzel próbálja dícsérni magát az ember, főleg, hogy az egyetem sokszempontból óceán a gimi után. Szóval amúgy tényleg ügyes vagy ( :) ) de ebből messzemenő következtetéseket NE vonj le, mert lehet csalódni fogsz!
Plusz nem teljesen értem, hogyha most vagy első éves, akkor még le se ment az első vizsgaidőszakod, ami azért kiemelkedő élmény minden téren.ű
Illetve én is csak csatlkozni tudok az előttem lévőkhöz, hogy általában kiszámíthatatlan, hogy ki, miből, mikor hogyan fog teljesíteni, és leginkább az számít, hogy akármilyen jó is a teljesítményed, inkább tartsd azt konstansan, mintsem teljesíts hullámzóan. (Értsd jobb egy stabil 3,5, mint hol megbuksz, hol 5-ösöket zsebelsz be)
Illetve bármely vizsgán megbukhatsz függetlenül attól, hogy mennyire vagy felkészült. Rengeteg - akár tőled független - tényező is van, amelyek mellett a felkészülésed elég keveset nyom a latba - ezt sose felejtsd el!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!