Miért indítottak idén sok új felsőoktatási szakot?
Figyelt kérdés
A szakokat nézegetve több olyat is találtam, amit szeptemberben fognak először indítani.
Nagy igény van (lesz) az olyanokra, akik ezeket végzik el?
2021. dec. 9. 12:45
11/14 anonim 

válasza:

A tesztmérnök és a tűzvédelmi mérnöm nem tudom mit takarhat, de egyik sem tűnik így első hallásra feleslegesnek :) .
12/14 anonim 

válasza:

Pl nálunk ilyen az ergoterápia. Nincs sok szakember az országban de lenne rá igény, nem is kicsi. PTE-n a ZEG-i képzési központban az igazgatónő régi álma idén valósult meg. Nincs sok hallgató, de nem a fejpénz miatt indult el amúgy sem.
13/14 anonim 

válasza:

Az egyetemi szakok 70% tényleg csak aktatologatásra jó és hogy a fénymásolj, számlázz, meg scannelj, esetleg ügyfélszolgálat multinál (mondom ezt diplomásként, az első szakom nekem is ilyen jól hangzó de semmilyen szak). Bár hogy a munkaerőpiacnak miért jó ez a sok megfoghatatlan végzettségű diplomás irodista, azt én sem tudom megérteni.
14/14 anonim 

válasza:

A tesztmérnökök a fejlesztett terméket tesztelik, annak különböző fázisaiban, megadott biztonsági, adatbiztonsági, törvényi és funkcionális szempontok alapján. Nem is gondolnátok, hogy például egy autóipari multinál mennyien dolgoznak ilyen munkakörökben Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!