Miért indítottak idén sok új felsőoktatási szakot?
A szakokat nézegetve több olyat is találtam, amit szeptemberben fognak először indítani.
Nagy igény van (lesz) az olyanokra, akik ezeket végzik el?

1.: A suli pénzt kap rá. És külön az odajáró diákokra is.
2.: Sokan bármilyen felsőoktatásra beíratkoznak, csak legyen egy olyan papírjuk, amire rá van írva: DIPLOMA. Mert úgy nem kell dolgozni, csak aktát tologatni egy multi fénymásolójában 300-ért.

Szerintem kicsit félreértettétek a kérdésemet. Én nem arra gondolok, hogy hirtelen más helyeken is elindították a már évek óta működő XY szakot.
Az új szakok alatt azt értem, amiket nemrég fejlesztettek ki és még soha nem oktatták őket a magyar oktatási intézményekben. Tehát a legelső emberek akik ezeket tanulják azok lesznek, akik most fognak majd jelentkezni ezekre a képzésekre.

4.-re.
Akkor is ez a válasz:
1.: A suli pénzt kap rá. És külön az odajáró diákokra is.
2.: Sokan bármilyen felsőoktatásra beíratkoznak, csak legyen egy olyan papírjuk, amire rá van írva: DIPLOMA. Mert úgy nem kell dolgozni, csak aktát tologatni egy multi fénymásolójában 300-ért.

Például ilyen alapképzések indulnak:
agrár- és üzleti digitalizáció
biotechnológia
digitális fogászati tervezés
mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnök
tesztmérnöki
tűzvédelmi mérnöki
Ilyenekre nagy igény lesz a jövőben?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!