Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyelvvizsga amnesztia 2022?

Nyelvvizsga amnesztia 2022?

Figyelt kérdés

Valaki nem tudja,hogy a tavalyi nyelvvizsga amnesztia azokra is érvényes ,akiknem 2 nyelvvizsga kellett? Egy c1 és egy szakmai közép?

Tehát mindkettőt elengedték,akinek egyik sem volt?

2021. dec. 1. 07:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
hát sztem az lesz majd
2021. dec. 5. 13:27
 12/25 anonim ***** válasza:
2021. dec. 10. 21:49
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Valóban odaadhatják mindenkinek, már csak az lesz jobb ennél, hogy a semmiért diploma is jár.

Nekem van nyelvvizsgám, 3 nyelvből felső. Magam miatt csináltam, ennyi egyik diplomához sem kell...de hogy van ember, aki nem képes... vagyis nem érez indíttatást, hogy megszerezzen egyet, közben meg diplomát akar, nem is értem.

De ez nem a nyelvizsgát szerzettek értékét rontja, több lesz az alulképzett diplomás, tehát aki tényleg okos úgyis kitűnik majd a tömegből.

A nyelvtanárok viszont nem tudom mit kezdenek magukkal, ha nem kell nyelvtudás még a diplomához sem.

2021. dec. 14. 15:09
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk pl. egy ápoló nem a nyelvtudástól lesz jó szakember. Vannak annál fontosabb tárgyak. Unalmas már ez a nyelvvizsga nélkül ostoba ember vagy duma. Minden kemény szakmai tárgyat teljesítenek, de jaj nincs nyelvvizsga, akkor már csak buta lehetsz. XD Általában a nyelvvizsga hiszti a mihaszna btk-ra jellemző,(nem minden szak, pl. pszichológia mihaszna ott természetesen!) akiknek lehet, hogy az a legkeményebb az egész egyetem alatt illetve azok hisztiznek rajta, akik soha nem jártak egyetemre.
2021. dec. 14. 15:57
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy meg a nyelvvizsga nem tükrözi a nyelvtudást. Hány olyan van aki megszerzi, utána nincs rá szüksége, nem használja és aztán azt sem tudja elmagyarázni, hogy merre van az állomás pl. Vagy egy ép mondatot nem tud kinyögni. Akinek szüksége van egy adott nyelvre az úgyis megtanulja nyelvvizsga nélkül is.
2021. dec. 14. 16:00
 16/25 A kérdező kommentje:
Valaki tud azóta valamit,hogy merre halad az ügy?
2021. dec. 14. 16:15
 17/25 anonim ***** válasza:
2021. dec. 14. 17:48
 18/25 anonim válasza:

Sziasztok! Valaki tudja, hogy:

Azokra akik júniusban vizsgáznak azokra már nem vonatkozik?

2021. dec. 14. 19:48
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

töltsétek és osszátok a petíciót, és akkor a HÖK megint segít, csak kell annyi aláírás, hogy átnyújtsák neki, tavaly is így volt. Most ez a cél, osszátok akiknek tudjátok!!! Esetleg lehet azoknak irogatni akik a tavalit kitöltötték, én azoknak írtam és mind aláírták eddig, és egyetértettek, tehát osszátok a barátoknak, ismeretleneknek, mindenkinek!!

[link]

2021. dec. 14. 22:54
 20/25 anonim ***** válasza:
Mindenképpen. Igazából, ha visszamenőleg 15 évre eltörölték, akkor baromi pofátlanság mostmár követelni. A nyelvvizsga is csak azért lett kitalálva, mert egyeseknek jó biznisz. Európában meg a világon szinte sehol sem kell nyelvvizsga egy alap diplomához, csak pont itt ahol 90%-ban a közoktatásban képtelenek megtanítani rendesen egy nyelvet.
2021. dec. 14. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!