Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha tavaly 3 hónap után kiiratk...

Ha tavaly 3 hónap után kiiratkoztam az egyetemről, elment egy félévem?

Figyelt kérdés

Tavaly elkezdtem egy szakot, de nagyon hamar rájöttem, hogy nem az én világom, így kiiratkoztam. Idén elkezdtem egy másikat, jövőre pedig szeretném a mostani szakomat levelezőn befejezni és elkezdeni mellette nappalin mégegy szakot.

Ha jól tudom, akkor a félévek duplán számlálódnak, ha párhuzamosan végzek két szakot, így fontos lenne tudnom, hogy el tudom-e végezni államin a két szakot vagy egy félévet mindenképpen fizetnem kell.

2021. nov. 29. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
igen
2021. nov. 29. 23:47
 2/4 anonim ***** válasza:
30%

Nagyon hamar rájöttél, az volt 3 hónap? Tehát kb vizsgaidőszakig...

Így igen az a félév elveszett, október 15 (őszi félév) és március 15-ig (tavaszi félév) tudja az egyetem kiiratni úgy az embert, hogy ne számítson.

2021. nov. 30. 06:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy első félév után még ki lehet iratkozni úgy hogy ne csökkenjen az államilag támogatott féléveid száma.

Nálunk rengetegen kiesnek első félévben, így többször el is mondták ezt.

Nem tudom, hogy ez akkor is érvényes-e, amikor valaki félév közben adja fel, de gondolom igen.

A legegyszerűbb amúgy az lenne ha az egyetemtől kérdezed meg.

2021. dec. 1. 00:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
#3 ez nem teljesen így van. Ha első félév után hagyod ott, akkor nem kell visszafizetni a képzés díját, ha államis voltál, de egy államilag támogatott félév elveszik!
2021. dec. 1. 07:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!