Készülök az emelt érettségire, de kicsit megakadtam a fejlődéssel. Eddig csinálgattam az érettségi feladatokat és ennyi. Valami terv hogy tudnék fejlődni?
Figyelt kérdés
tegnap 21:43
1/3 anonim 

válasza:

Nekem földrajz volt, annyira nem volt nehéz. Nálunk sokan előrehozott érettségit tettek belőle annó.
2/3 A kérdező kommentje:
Jaj, azt elfelejtettem írni hogy angol.
tegnap 21:57
3/3 anonim 

válasza:

Tapasztolatomból az essénél fontos gyakorolni. És itt nem csak érettségi esszékről van szó, hanem általánosságban képesnek kell lenned jó esszéket írni, tudni kell kellő benyomást kelteni, stb... Ha nagyon nem tudod hogyan kezdjél ebbe bele, javasolnám hogy csak írjál random dolgokról amik érdekelned, könyvek amiket olvastál, stb.
A többi része pedig nagyrészt csak szövegértés. Szóbelire javasolnám hogy gyakorolj vitázni, érvelni, általános kijelentéseket legyél képes megformázni. (Pl.: I believe that x is y, because/due to z), de persze minél jobban ki tudod itt fejteni + minél szebb szavakat tudsz használni, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!