Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Középsikolás matekot hogyan...

Középsikolás matekot hogyan tudom megtanulni egyedül egy emelt szintű érettségihez? Menyi idő allat tudom megtanulni ha minden nap legalább 4 órát szánok rá?

Figyelt kérdés
3 éve érettségiztem de elhatároztam, hogy szeretnék egyetemre menni és természetessen kell a matek. Érretségin éppen, hogy meg lett a 2-es. Valószínű nem vagyok hülye, csak szartam akkoriba az egészbe mert nagyon élni se volt kedvem. Lényegében kezdhetem az alapoktól. Tud valaki ajánlani videókat és gyakorló tankönyveket megoldásokkal? Előre is köszönöm a segítséget.

#érettségi #matematika #Emelt színtű érretségi
tegnap 10:53
 1/6 anonim válasza:
100%
Zseni leszek youtube csatorna a középszint bepótolásához, mateking oldal az emelthez (az sajnos fizetős). Érettségi feladatsorok + megoldásaik pedig fent vannak a neten.
tegnap 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
49%

Nem fog menni egyedül... Eleve begyepesedett aggyal álltál hozzá akkor, most főleg, hogy nem is törődtél vele. Alsóhangon hiányzik 6 év anyaga, és akkor ez még csak a közép.

Persze ha a matek nem megy, lényegében buktál érettségin, azt jelenti, gondolkodni sem tudsz. Ha nem tudsz, akkor az autodidakta képzés nem fog menni.

Innen kezdve 2 utad van: vagy leteszel a tervedről vagy magántanárt fogadsz. Lesz dolga veled rendesen!

Melyik út szimpatikusabb?

tegnap 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kb 1 evet kell tervezni. Megertes, megtanulas, alkalmazas. Minden temakorre. A regebbi temakat nem elfelejteni, ujra es ujra elovenni. Mondjuk fogalmam nincs mar, mi van a kozepiskolas tananyagban, de napi 4 ora nem keves. Tobbet lehet hogy nem is erdemes tolni, hamar ki lehet egni igy is.
tegnap 12:21
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

Ez ebben a formában ész nélkül felkészülés....

Javaslom egy komoly mentort ahhoz, hogy építsd fel a készülést.

tegnap 12:29
 5/6 anonim válasza:

Jaj, nehogy azt hidd már...

Nekem akkor ugyan csak közép érettségi kellett (2018), de egyedül készültem rá és 92%-ra megtoltam. Akkor voltam 29 éves. Utána megcsináltam a programtervező informatikus bsc-t, szintén magántanár nélkül. Nem mondanám, hogy matekzseni vagyok... szorgalom kérdése. A fenti módszereket alkalmaztam.

Nem tudom mennyi pontra van szükséged, de szerintem egy emeltet megtudsz csinálni egyedül is 50-60%-osra.

tegnap 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha ketteskére bírtál leérettségizni matekból, akkor te nem csak simán lusta voltál, hanem ... hmmm.... kevéssé képes a józan, logikus gondolkodásra. Ugyanis azok, akik nem törik össze magukat a matekkal a gimiben, de képesek az értelmes gondolkodásra (pl. más tárgyakból kiválóak!), azok nem ketteskét, hanem minimum magas közepes érettségit tudnak teljesíteni. (A közép szintű érettségin a közepest elérni baromira könnyű.)

Szóval - bízva abban, hogy évek alatt rengeteget fejlődtél, ráadásul baromira szorgalmas tudsz lenni, önálló gondolkodásra is alkalmas lettél - nagyon nehéz lesz felhozni magadat a sima középszintű jeles matek érettségire. Emelttel még nem kellene kísérletezni... majd utána.

ma 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!