Szeretnék átmenni szakközépiskolából gimnáziumba. Lehetséges-e?
Hello! Most 9.osztályba járok szakközépiskolában elektrotechnika ágazaton,de miután eltelt ez a kettő hónap én nem érzem jól magamat, nem tudok be illeszkedni. A cél mindig is jog vagy phsziológia volt vagy marketing. A hetedik év vége és nyolcadik félév nem sikerült annyira jól, nagyon sok hianyzasom volt sokszor voltunk karanténban és nehezebb volt online tanulni ami az eredményeimen is meglátszott. Előtte 4-5-ös tanuló voltam most a szakközépiskolában a matekot 3-mas a többi mind 5-ös. Nagyon elkeseredtem amikor nem vettek fel egyik gimibe sem 64 pontom volt a felvételin csak a tanulmányi eredmény nem volt elegendő. Lehetséges, hogy át menjek gimnáziumba? Most is tanulok külön tanárnál németet és spanyolt is. Van angol középfokú vizsgám is. Lenne rá esély, hogy felvegyenek valahova?
A válaszokat köszönöm szépen!
A törvényi lehetőség megvan. A kérdés csak az, hogy akármelyik gimnázium hajlandó-e átvenni, pláne év közben.
Körbe kell telefonálni, hátha valahol tudnak fogadni.
Persze, hogy lehetséges.
Próbálj inkább a gyengébbnek mondott gimnáziumoknál érdeklődni, mert ott valószínűleg nem tudtak minden osztályt maximális létszámúra feltölteni.
(Legegyszerűbben úgy találasz megfelelő é befogadó gimnáziumot ha vállalod a kollégiumot vagy az ingázást)
Sok sikert!
Lehetséges,azonban könnyen lehet,hogy un. különbözeti vizsgát is kérni fognak,vagy jövőre újra kell járnod ott a 9.-et.
De egyébként igen, lehetséges.
Sok sikert kívánok!
Egyes tantárgyakból le kell vizsgáznod.
Pl.ha neked speciel nem volt kémiád vagy biológiád,az eddig tanultakból (mármint a gimnáziumban) le kell vizsgáznod.
DE! Ezt minden esetben maga az iskola határozza meg,illetve az,hogy mit tanultál (ha a szakközépben pl.eddig is volt biológiad,nagy valószínűséggel abból akkor nem kell levizsgáznod).
Az is előfordulhat,hogy egy gyengébb gimi egyáltalán nem is kéri ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!