Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szeretnék átmenni szakközépisk...

Szeretnék átmenni szakközépiskolából gimnáziumba. Lehetséges-e?

Figyelt kérdés

Hello! Most 9.osztályba járok szakközépiskolában elektrotechnika ágazaton,de miután eltelt ez a kettő hónap én nem érzem jól magamat, nem tudok be illeszkedni. A cél mindig is jog vagy phsziológia volt vagy marketing. A hetedik év vége és nyolcadik félév nem sikerült annyira jól, nagyon sok hianyzasom volt sokszor voltunk karanténban és nehezebb volt online tanulni ami az eredményeimen is meglátszott. Előtte 4-5-ös tanuló voltam most a szakközépiskolában a matekot 3-mas a többi mind 5-ös. Nagyon elkeseredtem amikor nem vettek fel egyik gimibe sem 64 pontom volt a felvételin csak a tanulmányi eredmény nem volt elegendő. Lehetséges, hogy át menjek gimnáziumba? Most is tanulok külön tanárnál németet és spanyolt is. Van angol középfokú vizsgám is. Lenne rá esély, hogy felvegyenek valahova?

A válaszokat köszönöm szépen!

2021. nov. 28. 15:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A törvényi lehetőség megvan. A kérdés csak az, hogy akármelyik gimnázium hajlandó-e átvenni, pláne év közben.

Körbe kell telefonálni, hátha valahol tudnak fogadni.

2021. nov. 28. 15:09
 2/18 A kérdező kommentje:
Szeretnék a Győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumban tanulni. Van ott hittan, de viszont előtte is egyházi iskolában jártam (oviban is) és 8 éven át tanultam hittant.
2021. nov. 28. 15:13
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid kérjenek időpontot az igazgatótól, menjenek be és udvariasan kérdezzék meg, át tudna-e venni a gimnázium.
2021. nov. 28. 15:14
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehetséges.

Próbálj inkább a gyengébbnek mondott gimnáziumoknál érdeklődni, mert ott valószínűleg nem tudtak minden osztályt maximális létszámúra feltölteni.

(Legegyszerűbben úgy találasz megfelelő é befogadó gimnáziumot ha vállalod a kollégiumot vagy az ingázást)

Sok sikert!

2021. nov. 28. 15:17
 5/18 A kérdező kommentje:
Rendben! Felvesszük az adott iskolával a kapcsolatot. Köszönöm szépen a válaszokat, majd ha lesz valami akkor jelentkezem. További szép napot mindenkinek!
2021. nov. 28. 15:19
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges,azonban könnyen lehet,hogy un. különbözeti vizsgát is kérni fognak,vagy jövőre újra kell járnod ott a 9.-et.

De egyébként igen, lehetséges.

Sok sikert kívánok!

2021. nov. 28. 15:38
 7/18 A kérdező kommentje:
Lenne még egy kérdésem, pontosan mit jelent a különbözeti vizsga?
2021. nov. 28. 15:48
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyes tantárgyakból le kell vizsgáznod.

Pl.ha neked speciel nem volt kémiád vagy biológiád,az eddig tanultakból (mármint a gimnáziumban) le kell vizsgáznod.

DE! Ezt minden esetben maga az iskola határozza meg,illetve az,hogy mit tanultál (ha a szakközépben pl.eddig is volt biológiad,nagy valószínűséggel abból akkor nem kell levizsgáznod).

Az is előfordulhat,hogy egy gyengébb gimi egyáltalán nem is kéri ezt.

2021. nov. 28. 15:54
 9/18 A kérdező kommentje:
A gimnáziumban tanultam kémiát, bioszt és földrajzot is. Szakközépben viszont nem 2 hónapja járok szakközépbe szóval szerintem nem vagyok annyira lemaradva gimihez képest szóval szerintem ezt a 2 hónapnyi anyagot be tudom pótolni.
2021. nov. 28. 16:01
 10/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat általánosban tanultam kémiát földrajzot és bioszt.
2021. nov. 28. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!