Gimnáziumba vagy Szakközépiskolába mennyek?
Vigyázni kell, a régi szakközépiskolának ma a szakgimnázium a megfelelője!
Amit ma szakközépnek hívnak az a régi szakmunkásképző intézet ahol nem érettségizel.
Teljesen igaza van az 1. válaszolónak. Én szakközépben (mostmár szakgimnázium)-ban végeztem, és szóról szóra az volt, amit az 1-es leírt. Egyedül én mentem egyetemre az egész osztályból, viszont az emelt érettségire önszorgalomból készültem fel, mert a tanárok semmibe se segítettek és tényleg úgy álltak az osztályhoz, mint egy csürhéhez.
Annyi előnye volt, hogyha nem mentem volna egyetemre, akkor a 2 év helyett csak 1 éves lett volna az OKJ-s tanfolyam (mert kötelező érettségizni abból, amilyen szakon vagy) és az megadja az 1.évet az okj-ből. DE szakmát NEM kapsz!!! Úgyhogy mindenképp gimnáziumot javasolok, én is gimibe mennék ha ezzel a tudással a bírtokomba ismét továbbtanulás előtt állnék 14 évesen.
Én a Pesti Barnabás Szakközépiskolában tettem érettségi-képesítő vizsgát élelmiszer-analitikus szakon, akkor az még érettségit és szakmát is adott, ma a szakgimnázium felel meg ennek, de szakmát nem ad, az egyetemi felvételre pedig nem készít fel rendesen, így semmire sem jó.
Annak idején az szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítvány szakirányú továbbtanulásnál (Élelmiszeripari Kar) előny volt, nem szakirányúnál pedig hátrány. Azonban az tény volt már akkor is, hogy 2 analitikus osztályból (60-70 ember) csak 6-t tudott továbbtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!