Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az normális hogy a hugom...

Az normális hogy a hugom hetedikes és a szorzót tanulja? (Németországba tanul)

Figyelt kérdés
Németországba tanul, illetve él, apukámmal, és mesélte hogy ott hetedikbe még csak a szorzót tanulják ami neki nehéz meg stb stb.. első osztályba még magyarba volt, de a másodikot már nemetbe kezdte. De akkor mit tanultak másodikba? Játszottak? Meghat hogy van ez hogy hetedikbe tanulják a szorzót?
2021. nov. 19. 18:32
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ! Kapni fog most egy korrepetáló tanárt, aki magyar, visszont perfekt német ő is itt sulizott meg stb,Tehát ha a húgom valamit nem ért németül, azt ell tudja neki mondani a tanár magyarul, és nagyon remélem hogy minnél hamarabb átkerül egy jó iskolába és fell tudd zárkózni, mert azt hogy azt tanulja hetedikesen amit én magyarba másodikosan az azért fura, és ha vissza jonne magyarba, nem is tudom mi lenne vele.. második osztályba raknák?. Ő ugye hetedikes, és szerintem ott is nyolcadiktól fontos minden, valami "Oberstufe" tehát nagyon remélem hogy a nyolcadikot már mindenképp új iskolába kezdi.
2021. nov. 19. 19:46
 12/30 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, hogy diagnosztizálták diszkalkuliával, ha pedig a helyesírás sem megy neki, akkor diszlexiával is. Mivel a diszesek is fejleszthetők valamennyire, azért ők is tanulnak helyesen írni-olvasni, számolni, de más tempóban, mint a többiek.

Nekem volt egy erősebben diszkalkuliás barátom, aki nyolcadikban tanult átvitellel összeadni.

2021. nov. 19. 19:49
 13/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk megprobálja a realt, és ha jó jegyei lessznek, átkerülhet egy Gimnáziunba is, ha jól tudom, tehát nagyon remélem hogy valahogy tényleg belehúz, és fel zárkozik.
2021. nov. 19. 19:49
 14/30 A kérdező kommentje:
Helyesen írni tudd, olvasni,írni minden megy neki, magyarul is illetve németül is, itt nála csak ez a matek a gond.
2021. nov. 19. 19:53
 15/30 anonim ***** válasza:
70%
Akkor csak diszkalkuliás. Még akkor is, ha nem láttad a diagnózisát. Normál képességű diákok biztos, hogy nem itt tartanak hetedikben. Ha hazajönne Magyarországra, akkor egy diagnózis után könnyítéseket kapna, és folytathatná a terápiát is.
2021. nov. 19. 21:30
 16/30 A kérdező kommentje:
Bocsanat hogy nem írtam, de nem, nem diszkalkuliás, mert egy olyat nem rakhatnának Gesamtschuléba, illetve apám biztos tudna róla, és semmi baja nincs mentálisan, mikor ment elsőbe, ugye magyarba, volt ilyen valamin nem is tudom hogy hívják, amin kb minden második gyerek, hogy jó e a felfogása meg stb stb.. és minden rendben volt vele, ezért egy normális általános iskolába rakták be, illetve átt juttot másodikba, csak sajnos a második osztályt már németbe kezdte):
2021. nov. 19. 22:36
 17/30 A kérdező kommentje:
Elsőbe ő volt a legjobb azt osztályba, úgy hogy 3 hónapja volt bepotolni azt, amitt a többi gyerek 1 év allat tanult! (Családi okok meg stb... most ezt így nem meselnem ell hogy miért) és fel zárkozott rendesen! Arról meg ha tenyleg valami baja lenne arrol apukám mindenképp tudna (:
2021. nov. 19. 22:38
 18/30 A kérdező kommentje:
És nem az a baj, hogy nem fogja fell, vagy nem megy neki, vagy bármi ilyen, a gond az, az hogy egyszerűen szar az oktatás, mindent máshogy magyaráznak ell. igen Magyarországon egy normális diák nem itt tart,és ha magyarba tanult volna, biztos nem a szorzonál tartana, de értelmetlen lenne haza jonnie magyarba, mert rengeteget kellene pótolni, illetve őt így, be se tudnák rakni normális hetedikesek közzé, de szerintem mindenképp megprobáljuk ezt a korrepetáló tanárt, és meg látjuk hogy milesz.. remélhetőleg erősen belehúzz és menni fog neki minden!
2021. nov. 19. 22:48
 19/30 A kérdező kommentje:
Van egy ismerősünk, ő harmadiktól egészen hetedikig németbe tanult, (magyarba ő is egy normalis iskolaba volt, tehát semmi baj nem volt se a fel fogásával semmivel) és vissza költöztek magyarba, a lányt meg vissza rakták asszem ötödikbe vagy valami ilyesmi, de tobb évvel vissza rakták mert egyszerűen ott ragadt le, amit utoljára tanult magyarba, nyári szünete nem volt, semmi szabad idelye nem volt, rengeteget tanult, pótolt, tényleg rengeteget, és valahogy jó nehezen be tudták rakni az osztályba. (Tehát nem csak a hugommal vannak ezek a gondok)
2021. nov. 19. 22:54
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez tényleg normális a németeknél, akkor megvan a véleményem az ottani oktatási színvonalról.
2021. nov. 20. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!