Hogyan kell a tökéletes érettségi tételt kidolgozni?
Arra lennék kíváncsi,hogy pl töriből(de úgy mindenből) miket írjak hozzá,hogy minden és egy kis plusz is legyen benne.Nem szeretném,hogy a tanárnak kelljen bele kérdezni,ezért kellene sok anyag.De mégis mik?
Ti hogyan kezdtetek hozzá??
Köszönöm a normális válaszokat:)
Töriből én úgy csináltam, hogy pl az első világháború c. tételhez összeszedtem minden anygot, amit valaha is tanultunk, azzal kezdtem, amit 12-ben ismétlésként vettünk, mert ott jól össze volt foglalva a lényeg. aztán elővettem a régebbi könyveimet (ált.sulis) és ott is megnéztem, hogy mit írtak az 1. vh-ról. ezek alapján időrendben lejegyzeteltem, de csak tőmondatokban, hogy a saját szavaimmal tudjam kiegészíteni a "történetet". nagyon fontos szerintem, hogy ne olyan legyen a tétel, hogy mondjuk 3 oldalnyi tömény szöveg és próbálod bemagolni, mert ha 1 mondatot elfelejtesz, akkor már a továbbiakat se tudod, hanem hogy tudd "pontról pontra" hogy mi történt és azt a saját szavaiddal tudd elmondani, akkor nem kavarodsz bele. egyébként nagyon sok forrás lesz, ami segít akkor is, ha az adott tételből 2 mondatnál többet nem tudsz.
az se baj, ha a tanár belekérdez, attól nem kapsz kevesebb pontot (persze, ha tudsz válaszolni).
esetleg, ha úgy látod, hogy kevés az anyag, amit találtál, akkor ne neten keress, hanem inkább a tőled 1-2 évvel idősebb ismerősöktől kérd kölcsön a tételeiket (de ezt csak akkor, ha elakadtál)
sok sikert!
A neten rengeteg olyan oldal van, ahol NORMÁLISAN ki van dolgozva, nézelődj! :) Én is így kezdtem hozzá, megnéztem hogyan van kidolgozva, aztán én egyedül nekiálltam az összesnek, használtam még a könyvet is, rengeteg a tételhez való idézetet összegyűjtöttem, majd megmagyaráztam. Nekem az összes tételem 2,5-3 oldalas lett, volt, amelyiket 3-szor is kidolgoztam, de ez csak a precízségem miatt. :D
Magyarból 98%-os lettem (csak hogy fényezzem is magam) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!