Nem bírom az érettségi tételeket kidolgozni.. Mit tegyek? Ti hogy vészeltétek át?
most állok érettségi előtt.. Elkezdeném dolgozni a tételeket vagy 6szor próbáltam már de egyszerűen nem megy.
Vagy túl rizsázósnak érzem , vagy túl rövidnek ugyanis 4-5 oldalasnak kell lennie kb 1-1 tételnek... vagy nem elég. Lényegretörő szeretnék lenni Fölösleges információk nélkül, de ha így teszek akkor meg csak 1-2 oldal...
és ez egyenlőre csak az irodalom...
Tanácstalan vagyok már többször próbálkoztam de a kazánban kötött ki végül minden iromány... próbáltam netről, könyvekből, sajátgondolat, de hiába... úgy érzem nem felel meg az elvárásoknak...
Mit tegyek?
Kell a továbbtanulásomhoz, az tény, mert a szakmai része jól megy és ezen az ágon szeretnék dolgozni de ahhoz érettségi és diploma is kell...
z érettségit viszont egy erőltetett dolognak érzem nem azt mutatja meg h érett vagyok e hanem h jól tudok e magolni... amit utálok.
Nincs valakinek valami tippe?
Szerintem is nagyon sok az a 4-5 oldal, kinyomtatottnak kell maxumim 2 oldalnak lennie, még a legnehezebb tételeknél is! Nem kell ám sokmindent tudni 1-1 dologhoz, csak azt a kevesebb értelmesen, érthetően elmondani!
Az osztálytársaiddal döntsétek el ki-ki melyik tételt dolgozza ki és akkor cserélgettek. Mi legalábbis így csináltuk. Sőt a félév után 1-2 tárgyból is 1-1 óra 1-1 tételkidolgozásé volt, legalábbis elmondta a tanár hogy mit vár el és az alapján már nem volt nehéz kidolgozni! Bizti lesz még ilyen is, fölösleges novemberben még ezen rágódnod, koncentrálj a szalagavatóra még használt ki ezt a kis időt, mert az érettségi után minden sokkal de sokkal nehezebb lesz, plána ha egyetemre mész. Ott 1 zh-ra szokás annyit készülni mint az egész érettségire!
Hát mindenki másban szorgalmas. Mi a barátnőmmel a tételek kidolgozásában voltunk szorgalmasak, az osztály nagy része pedig szorgalmasan hordta nekünk a csokikat a tételekért cserébe. :)
Hogy hogy nézzen ki egy tétel, az csak attól függ, hogyan szeretsz tanulni, milyen a szóbeli fogalmazáskészséged. Ha jól tudsz beszélni, elég vázlatot írni, ami max másfél-két oldal. Ha nem tudsz olyan jól beszélni kapásból, akkor jobb,ha legalább eleinte leírod rendes mondatokban, ezzel egyrészt ezt a készséget javítod, másrészt átgondolod, mit hogyan tudsz elmondani. Egy idő után úgyis megunod kidolgozgatni, én csak a magyart meg törit dolgoztam ki (ez így is 30!), angollal nem foglalkoztam, bioszt közösen csináltuk, matekot meg megvettem könyvben (emelt szinthez van segédlet). De 4-5 oldal semmiképpen nem lesz annyi, amennyit érettségin el fogsz mondani, maximum akkor, ha minden egyes ismeretedet előszeded a témáról. Ami meg már sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!