Az érettségi tételeket hogy adják meg? Nekünk kell kidolgozni vagy készen kapjuk és azt kell megtanulni? Nagyon nehéz egy érettségi mondjuk egy kettes tanulónak?
Figyelt kérdés
2009. márc. 17. 09:07
1/4 anonim válasza:
Nekünk csak címeket adtak meg, amiket könyv+jegyzetek(füzet)alapján ki lehetett dolgozni.Bár vannak olyan rendes tanárok, akik már eleve tételszerűen diktálnak vázlatot, úgy persze könnyebb.
Oszd be az idődet!Már akkor kezd el a taulást, amikor megkapjátok a tétel címeket.Így nem kell majd hirtelen sokat biflázni.Egy tipp: én minden vizsgámra (gimi,fősuli)úgy készültem, hogy minden tételnél kiválasztottam 10 mondatot, ami kiemeli a lényeget.Na ezeket megtanultam, mint a verset.Aztán a tétel többi részét többször átolvastam és így azért ragadt is rám valami plusz:).Mint tudjuk 10 mondatból, pedig akár 30-at is lehet gyártani:)Ha ezeket betartod,akkor nem lesz gond.Kiatrtás!
2/4 anonim válasza:
szia! nálunk pár tanár tétel szerűen diktált, ez nagyon megkönnyítette a dolgokat. mások csak címeket adtak, s a kidolgozott tételt leellenőrizték. a harmadik típus nem tanított semmit, ritka volt, ha bejött órára és a kész tételt a kezünkbe adta. utóbbi a legrosszabb típus. szóval tanárja válogatja.
3/4 anonim válasza:
Nekünk valaki fénymásolt, kidolgozott tételeket adott, de pl a németet együtt csináltuk órán, volt olyan is, aki csak a címeket adta meg, és át sem nézte. Nem olyan nehéz, az első válaszoló módszere jó.
4/4 anonim válasza:
Minden tanár elviekben csak a témaköröket oszthatná ki érettségire, a tényleges tételeket nem. Ezt azonban sokan tudjuk, hogy nem így szokott lenni... Tehát a tételeket megkapjátok, az viszont már a tanáron áll, hogy segítséget nyújt-e a kidolgozásukhoz, szán-e akár plusz órát a tételekre vagy ad-e kidolgozott tételeket. Nálunk nagyon kedvesek voltak a tanárok, szántak időt a tétel kidolgozásra. Mivel nem régen érettségiztem (tavaly) és ha esetleg lenne kérdésed, akkor keress fel privátban, amint tudok válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!