Foszk képzés megéri?
Tehát olyan a helyzet hogy én most fogok egyetemre felvételizni,és a jogi foszkon gondolkozom mert csak arra lesz meg a pontom viszont utánna szeretnék beiratkozni a jogász képzésre.
Az lenne a kérdésem ha nekem megvan a 2 év foszk attól a jogász alapképzés ugyanúgy 5 éves lesz vagy csak 3? (Tehát csak pár tantárgyat ismernek nekem el?)
Köszönöm a válaszokat :)

Szerintem felesleges. Nem lesz rövidebb szerintem az egyetem, max pár tárgyat el tudsz fogadtatni, de nem lesz ettől még 3 év az 5 helyett.
Időpocsékolásnak gondolom így. Én inkább kihagynék 1 évet és ráfeküdnék egy töri+valamilyen nyelv emeltre és jogra felvételiznék azonnal.

#1 vagyok. Nem egyetemtől függ elsősorban,hanem szaktól. A gazdaságtudományi képzéseknél ha elvégzel egy foszkot akkor valóban rövidebb lesz a képzés. Bár azt erősen kétlem,hogy 1 félévvel lesz csak több az alap, általában a foszk+2 félév szokott lenni,mivel foszkon sok matekos tárgy nincs,amik 1 félévbe nem férnek bele,inkább kettőbe (vagy ha valaki rosszul kalkulál akkor háromba)
Nézd meg a kinézett foszk+az osztatlan tantervét és hasonlítsd össze hogy hány tárgy van amit feltehetőleg el tudnál fogadtatni. De arra ne nagyon számíts,hogy ennyivel rövidebb lenne a jog, max 1-2 félévet tudnál jó esetben kiváltani szerintem.

Foszk 4 félév és így jön rá +4 félév, ami 8. Egyébként meg 7 féléves. Ha azt nézzük, mindenből átmész. Nem én találtam ki, Bge-n így van:).
Többinél nem tudom. Egyetem honlapján biztos fent van. Nálam azt is meg lehet nézni, milyen tárgyaim számítják be és mi kell még

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!