Érdemes az Eltére átmenni Pécsről?

Hát az, hogy 3 évig vonatozz minden nap Pestre, szinte teljesen kizárt. Hajnalban kelés, napi 1,5-2 óra utazás oda vissza (össz. 3-4) nagyon megterhelő, 3 év alatt teljesen kinyírnád magad. Bölcsész, vagy természettudományi szakjaid vannak? Ha bölcsész, azt még metróval könnyebb elérni.
"De egy tanárit összehozni munka mellett, biztosan lehetetlen lenne."
Miért kéne? Most dolgozol? Levelező mellett se kötelező. Viszont már elkezdhetsz tanítani, akár csak részmunkaidőben. Ezt sokan csinálják, a levelező képzésekre általában munka mellett járnak. De te ha nem szeretnél, nem kell mellette dolgoznod. Ha meg a távolság rettentene vissza, leírom, hogy ismerek olyat, aki Győrből járt Egerbe tanárira, mert ott nem olyan szigorúak, mint az ELTE-n.

Nem éri meg ennyit utazni, vagy maradj Pécsen vagy koli, albérlet BP-n. Én Szfehérvárról jártam Budapestre egy évig heti 4 nap, 1-2 hónap után megbántam, nagyon fárasztó.
Hiába kb 45 perc a vonat nekem hozzájött hogy a vasútra ki kellett jutni utána Budapesten is az állomásról az egyetemre, úgyhogy kb 1,5 óra volt a lakástól az egyetemig majd ugyanez vissza, úgyhogy 3 óra el is ment a napból. Próbáltam tanulni a vonaton, de ha 8-ra be kellett érnem olyan álmos voltam hogy inkább csak néztem ki az ablakon, egy húzósabb nap végén se volt könnyű előszedni a tananyagot, így meg az se lehet mondani hogy legalább hasznosan telt volna az utazással töltött idő. Vizsgaidőszakban meg főleg bosszantott, mikor azért utaztam ennyit hogy egy vizsgát megírjak, mert úgy hirdették hogy X tárgy fixen hétfő, Y kedden és a többi nap sikerült mondjuk többet letudni egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!