Ha megbukok az előre hozott érettségin, akkor ha javítani akarok, az idei őszi érettségi szezonban kötelező, vagy el lehet halasztani 2026 Május-Júniusra is?

Hát azt nem tudom. 2 próbaérettségit írtam eddig meg, azok nem voltak nehezek.
De az igazival, ami tétre megy, nincs tapasztalatom.

A kérdésre a választ már megadták, szóval…Egy érettségi egyáltalán nem nehéz, ha megfelelsz a NAT szerinti vizsgakövetelményeknek. [link]
Az érettségi nem egy rosszindulatú tanár dolgozata, aki mást kér számon, mint amit lead: feketén-fehéren le van írva, hogy milyen tudással kell rendelkezni, és ha az megvan, akkor minden esélyed megvan egy 90% feletti eredményre.
Egyébként pedig a követelményektől függetlenül: ha az elmúlt években figyeltél és teljesítettél az adott tantárgy óráin, akkor tulajdonképpen csak át kell ismételni az elmúlt évek anyagát és minden esélyed meglesz egy jó (4-5) jegyre. :)
Az én esetem sokkal bonyolultabb ennél.
90%-ra semmi esély nincs. 25%-ra van egy kis esélyem, ha szerencsém van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!