Mi (volt) a kedvenc tantárgyad a középiskolában?
Biológia és történelem!
Azért mert a tanár baromilag jól adja le az anyagokat, könnyen meg lehet tanulni, és kitűnő vagyok belőle :)
És érdekel is :)
Mindig várom, hogy adjon új anyagot, hogy megtanulhassam 😅
Tudom, hogy olyan mintha egy stréber szájából hangzott volna el, de ez tény ☺️
Matematika, történelem, fizika/kémia, földrajz, nyelvtan, idegen nyelvek (német, angol és kínai nyelvek) abszolút, meg az infóval is jól kijöttem.
Amúgy a kiinduló pont az volt, hogy utáltam a tölteléktantárgyakat, amik soha nem fognak sehova sem fognak kelleni, mégis nagyon-nagyon komolyan vették a tanárok őket. Igazából mindenből jó voltam, talán az iskolai tesit leszámítva (sportoltam, de egyszerűen nem ment a szekrényugrás, a kötélmászás, meg a hasonló maflaságok sorozata). A matek volt életem egyik első kedvenc tantárgya, mivel nagyon jól ment, már ovis koromban matekoztam a nagyimmal (aki közgazdász volt), meg apuval (aki mérnök). Szerettem a maga puritanizmusát, mégis barokkosságát, a maga teljesen elvont elméleti és filozófiai megközelítését a teljesen gyakorlati megközelítésével együtt. Kb. mindennek az alapja. A földrajzot szintén mindig szerettem, már ovis koromban világatlaszt kértem a nagyimtól. A magyarból és a nyelvekből szintén jó voltam már viszonylag korán, az talán anyutól jöhetett (ő nyelvész). A töri szintén apu ágáról jött, aki eredetileg régész és történész akart lenni. Nagyon szerettem a leíró, szigorú természetét az egésznek. Lehet rizsázni nagyon hosszan, de nem akármit, mint egyes bölcsész területeken. Meg amúgy is foglalkoztatott a múlt. Onnan jött a dolog, hogy először a földrajz és a filozófia érdekelt, majd el kezdett érdekelni, hogy mindez a világ a múltban, hogy nézhetett ki, meg hogy a mostani gondolatiságunknak milyen előzményei voltak. A fizika/kémia szintén aputól jöhetett, de az is kiskoromtól fogva vonz. Már ovisként kémiai és fizikai előadásokra, kísérletekre jártunk. Otthon mindenféle kísérletet végeztem, majd utánanéztem a neten a reakcióknak stb. A számítástechnika úgyszintén. Modern, 21. századi gyerekként ebben nőttem fel. Kb. nem találnánk olyan kisfiút, aki nem akar már nagyon kicsiként informatikus/programozó lenni.
Szóval nálam annyira nem változott az érdeklődési köröm. Inkább csak bővült. Gimire meg ez lett belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!