Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért mondjàk azt, hogy az...

Miért mondjàk azt, hogy az egyetem életünk legszebb időszaka?

Figyelt kérdés
Én borzasztóan éltem meg. Idióta lakótársak, csóróság, tàvol az otthontól, pártól, családtól. Mire végeztem, annyira megutáktam az egyetemvárosomat, hogy a közelébe se akarok menni. Otthon már senkit sem ismerek, nem találom a helyem
2021. nov. 1. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk a gimiről is ezt szokták mondani, azt az is mekkora szar volt!

A következő ilyen hazugság a gyerekvállalás lesz! Az is csak ennyire életed legszebb időszaka lesz!

Az, hogy mennyire vagy boldog, csak rajtad múlik. Ahogy az is, hogy most megtalálod-e a helyed. Önmagától semmi sem lesz szuper. Tenni kell érte.

2021. nov. 1. 15:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbben nem így élik meg, mint te. Sokan ekkor kerülnek olyan közegbe, amit igazán élveznek, itt találják meg a legjobb barátaikat, esetleg a párjukat is, rengeteg a buli, rendezvény, közös élmény. Én is csóró voltam eleinte, voltak hülye lakótársaim, mégis nagyon szép időszakként emlékszem rá.
2021. nov. 1. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ember mindig újabb és újabb kihívásokkal néz szembe, az idő meg megszépíti az emlékeket.
2021. nov. 1. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

A gimit rühelltem. Voltak barátaim, elvoltunk, nem azzal volt a baj. De elvette a gyerekkorom. Éjjel-nappal tanultunk, az órákra gyomorideggel jártam be. A tanárok szétzilálták az idegeinket. Értelmetlen marhaságokat kellett magolni, ami meg fontos lett volna, azt letojták (nyelv, informatika).

Az egyetemet szerettem. Volt benne, ami szívás volt, az tény. Pl. a csóróságot én sem szerettem, meg volt olyan év, hogy ki nem állhattam a szobatársamat, volt, hogy nagyon jól elvoltunk. Viszont ott már nagyon bírtam azt, hogy azt tanulhattam, ami érdekelt. Meg hogy a szorgalmi időszakban nyugodtan beülhettem órákra, gyűjthettem az információt, és nem kellett azon aggódni, hogy már megint tőlem fog kérdezni valamit a tanár, amit nem volt időm átnézni. Vizsgaidőszakban készültünk, ez jó volt. Előre tudtuk általában a tételeket is, és nem kellett attól félni, hogy majd olyat kérdez, amiről fogalmam sincs.

Minden azon múlik, hogy milyen a diákélet, találsz-e barátokat. Ha csak a tanulás meg a kuporgatás megy, akkor az tényleg nem buli.

A gyerekvállalás nekem sem jött be, 2 adhd-s gyerekkel évekig nem aludtam, semmi énidőm nem volt. Ettől függetlenül nem bántam meg, azért él az ember, hogy a génjei továbbmenjenek.

2021. nov. 1. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Azoknak a legszebb időszak az egyetem akik lóphasz szakra járnak.

Komoly szakok szívások. Beadandó itt, ott akkor közben ZH-ra készülj, de legyél benn laboron... mások meg ellébecolnak. Így persze szépek az emlékek, csak ez az igazi egyetemtől baromi messze van.

Másik meg az, hogy aki végigszopta az egyetemet annak is megszépülnek a dolgok. Ismerősöm is már tök jó emlékekkel idézi fel az egészet, miközben egy tárgyra készült 1 hónapot mert utolsó alkalommal mehetett vizsgázni az adott tárgyból mielőtt kicsapják (Rettentő jó fej tanár 80-90%-os buktatási rátája ne sérüljön) és már én se mondanám, hogy olyan kemény volt miközben voltak nem gyenge dolgok csak így visszaemlékezés szinten is.

2021. nov. 1. 16:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Gyökér, tapintatlan lakótárs, aki tesz arra, hogy te friss akarsz maradni a holnapi zhra, és hajnali háromkor berobog a szobába vagy felhozza a barátait alapozni... aztán te leszel a besvanyodott csecsemõ
2021. nov. 1. 16:15
 7/8 anonim ***** válasza:
33%
Mert el lehet jönni a szülői háztól 200 km-re, hogy a vonatjegy is drága legyen nekik. Lehet szexelni fűvel fával, inni, drogozni, menő embereket megismerni, ugródeszkának használni őket a következőhöz, aztán elmenni külföldre. Országot, családot, rossz emlékeket, szülői szigort, verő tesót, részeges mn apát, spórolást, régimódi illemtant, bigott nevelést elfelejteni végre. Gyökértelenné válni! Legtöbben ezt szeretnék. Az, hogy te szerettél a rokonokkal lenni, meg párod is volt, akit valószínűleg még a szüleid sem elleneztek, és nem esett szét a család miatta, nem tagadtak ki, az ritka szerencse, és ilyenekért érdemes még a diplomát is feláldozni. Szerencsés, akit szeretnek, és nem szabad elhagyni, hogy majd úgy is lesz másik. Lehet, az életben nem lesz. De mondom, ez brutál ritka, főleg Magyarországon. Itt mindenki fúj mindenkire, és legjobb csendben elmenni a g3cibe.
2021. nov. 1. 17:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem:

Már kezdesz a szüleidtől független életet élni, de még mögötted állnak a szüleid. Ekkor van a legkevesebb kötöttség az életedben.

Mondjuk aki szülői támogatás nélkül, munka mellett tanul, az nem feltétlenül ezt az időszakát érzi a legjobbnak.

2021. nov. 1. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!